Приготування пісного овочевого салату з кунжутною заправкою.
Дуже доречний салатик на період посту – легкий, поживний і смачний. Та й на святковому столі, як на мене, гарно виглядатиме. Любителям азіатських смаків – рекомендую :)
Готуємо заправку. Насіння кунжуту злегка обсмажити на сухій сковорідці до ледь золотистого кольору.
Обсмажений кунжут перекласти в склянку блендера, додати соєвий соус, олію соняшникову, олію кунжутну, цукор і оцет, перемолоти до однорідного стану. Для приготування цієї заправки слід використовувати заглибний блендер. Заправка готова.
Капусту тоненько нашаткувати.
Моркву нарізати тоненькою соломкою, або скористатись теркою для корейської моркви.
Огірок нарізати тоненькими кружальцями.
Капусту перемішати з морквою і посолити за смаком.
На велику плитку тарілку викласти порізаний огірок (як на фото), всередину гіркою викласти капусту з морквою і полити заправкою. При потребі, салат додатково можна полити кунжутною або соняшниковою рафінованою олією. Зверху салат посипати насінням кунжуту. Пісний овочевий салат з кунжутною заправкою готовий.