Приготування вершкового соусу з анчоусами.
Чудовий вершковий соус з анчоусами, що дуже популярний у сонячному Провансі. Найчастіше використовують його як заправку до зелених овочевих салатів. Також цей соус подають до курки і яловичини.
Філе анчоусів злегка промити в холодній воді і викласти на сковорідку, туди ж додати дрібно порізаний часник і оливкову олію. Анчоуси смажити на середньому вогні 3-4 хв., при цьому їх слід постійно помішувати, злегка розтираючи.
Додати винний оцет і, помішуючи, готувати ще 3 хв.
Потім влити вершки, перемішати, довести до кипіння і відставити з вогню.
У ще гарячий соус невеликими шматками додати холодне масло. Кожен шматочок слід ретельно вмішувати в соус.
Соус поперчити за смаком і перемішати. Вершковий соус з анчоусами готовий.