Приготування ліонського салату.
Красивий, смачний і легкий в приготуванні салат, де гармонійно поєднуються всі компоненти. Пропорції заправки (олії і лимонного соку чи оцту) можна змінювати на свій смак. Також до заправки можна додати трошки зернистої гірчиці. Ну і, що дуже важливо, листя салату має бути свіже і хрумке, ідеально підійде салат з делікатним смаком, наприклад, фрізе, латук, ромен, радіччіо і ін. Також можна використати мікс салату.
Дана кількість інгредієнтів розрахована на три порції.
Готуємо крутони. Хліб нарізати невеликими квадратиками, помістити у велику миску, посолити, поперчити, посипати сушеним часником і злегка полити оливковою олією. Ретельно перемішати. Підготовлений хліб рівномірно викласти на деко, помістити в розігріту до 170 °С духовку на 15 хв. Потім крутони перемішати і знову помістити в духовку ще на 5-10 хв. Крутони готові.
Листя салату добре помити, обсушити і порвати руками невеликими шматками.
Бекон порізати невеликими шматочками і, помішуючи, обсмажити на сухій сковороді. Потім викласти його на паперовий рушничок, щоб стік зайвий жир.
Для заправки змішати олію, оцет чи лимонний сік, сіль і перець. Ретельно збити виделкою.
В порційні тарілки рівномірно викласти листя салату, підсмажений бекон і крутони. Полити заправкою. Потім в кожну тарілку викласти по одному яйцю-пашот (яйця повинні бути теплі). Яйця, за бажанням, трохи посолити і поперчити. Ліонський салат готовий, можна подавати до столу.