Приготування супу-пюре з цибулі порей і картоплі.
Такий суп-пюре дуже популярний у нас вдома, бо смачний, легкий в приготуванні і поживний. Зазвичай подаю суп зі свіжою подрібненою зеленню (петрушка, кріп, зелена цибуля) або часниковими крутонами. Також при подачі в тарілку можна покришити трохи козячого чи блакитного сиру, що надасть страві особливого пікантного смаку.
Дана кількість інгредієнтів розрахована на 4-5 порцій супу.
Кожне стебло цибулі порей поздовжньо розрізати навпіл, добре помити під проточною водою і нарізати невеликими шматками.
Почищені зубчики часнику подрібнити ножем.
Картоплю помити, очистити від шкірки і порізати невеликими шматками.
У глибокій каструлі (в мене на 3 л) розтопити вершкове масло, додати оливкову олію (1 ст. л.), щоб масло не пригоріло. Туди ж викласти часник і, помішуючи, смажити 1 хв. на невеликому вогні.
Додати нарізану цибулю порей і, помішуючи, тушкувати на середньому вогні 7-8 хв., щоб цибуля пустила сік і зм’якла.
Потім вміст каструлі залити гарячою водою або овочевим бульйоном. Слідом додати картоплю.
Довести до кипіння, посолити, додати лавровий лист. Накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 20 хв. до готовності картоплі.
Лавровий лист вийняти!!! Блендером вміст каструлі подрібнити до однорідної маси. Додати вершки, перемішати, при потребі досолити. Суп довести до кипіння і відставити з вогню.
Вже в тарілках суп трошки полити оливковою олією, поперчити і посипати подрібненою зеленню. Суп-пюре з цибулі порей і картоплі готовий.