Курка з гарбузом та грибами у вершках

Курка з гарбузом та грибами у вершках.
Інгредієнти:
  • куряче філе - 700 г
  • гарбуз - 350 г
  • шампіньйони - 400 г
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • соєвий соус - 1,5 ст. л.
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • вершки (20-30%) - 100 мл
  • вода або бульйон (курячий чи овочевий) - 100 мл
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • соняшникова рафінована олія - для смаження
Курка з гарбузом та грибами у вершках. Інгредієнти.

Приготування курки з гарбузом та грибами у вершках.

Порізана кубиками цибуля.
Цибулю порізати кубиками.
Порізаний кубиками гарбуз.
Гарбуз очистити від шкірки і нарізати кубиками зі стороною 2 см.
Порізані гриби.
Гриби розрізати на 4 частини.
Порізане шматками куряче філе.
Куряче філе нарізати невеликими шматками.
Куряче філе смажиться.
На сковорідці розігріти олію і на середньому вогні частинами обсмажити курку до рум’яної скоринки.
Цибуля смажиться.
Обсмажене куряче філе викласти на тарілку. В цій же сковорідці обсмажити цибулю до прозорого стану.
Додаємо соєвий соус.
До цибулі викласти гарбуз та гриби і, помішуючи, смажити 10 хв. Додати лимонний сік і соєвий соус, перемішати.
Додаємо воду.
Слідом додати обсмажене куряче філе, воду чи бульйон, посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою, довести до кипіння і тушкувати приблизно 15 хв. до готовності курки.
Додаємо вершки.
Потім додати вершки, ще раз довести до кипіння і відставити з вогню.
Курка з гарбузом та грибами готова.
Перед подачею страву посипати нарізаною зеленню петрушки. Курка з гарбузом та грибами у вершковому соусі готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 18230
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2018-11-24
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (4):Лі | 2018-12-28
Дякую! Виглядає дуже смачно! Люблю додавати гарбуз у незвичні блюда! І так круто, що є сайт з гарними рецептами і покроковими інструкціями українською мовою!
Люба | 2018-12-29
Лі, дякую за відгук :)
Яна | 2019-10-26
Дякую за те що ви придумали такий смачний рецепт!
Люба | 2019-10-26
Яно, дякую за відгук! Але я цей рецепт не придумала, а просто подала по-своєму 😉
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору