Голубці з м’ясом та рисом

Голубці з м’ясом та рисом.
Інгредієнти:
  • капуста рання - 1 головка (1700 г)
  • фарш (суміш свинячого і яловичого 1:1) - 600 г
  • рис - 150 г
  • ріпчаста цибуля - 300 г
  • морква - 300 г
  • томатна паста - 100 г (2 ст.л. з гіркою)
  • суміш прованських трав (або ін. за смаком) - 2 ч.л.
  • цукор - 1 ч.л.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • соняшникова рафінована олія - для смаження
  • сметана - при подачі
Голубці з м’ясом та рисом. Інгредієнти.

Приготування голубців з м’ясом та рисом.

Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 15 голубців середнього розміру.

Вирізаємо кочан.
З капусти вирізати качан.
Знімаємо листя з капусти.
Головку капусти помістити у велику каструлю з підсоленим окропом, накрити кришкою і на малому вогні томити її, щоб листки добре зм’якли і можна було їх легко відділити. Спочатку зняти верхній листок (як на фото), потомити ще кілька хвилин – зняти наступний і так далі.
Зрізаємо прожилку.
З кожного листка ножем зрізати потовщену частину прожилки.
Підварений рис.
Рис добре промити, залити водою (1:2), довести до кипіння і варити до півготовності, приблизно 5 хв. Потім рис відкинути на друшляк і промити холодною водою.
Цибуля смажиться.
Очищену цибулю порізати кубиками і на олії, час від часу помішуючи, підсмажити до ледь золотистого кольору.
Цибуля з морквою смажаться.
Очищену моркву натерти на терці з отворами середнього розміру, додати до цибулі, трошки посолити і, час від часу помішуючи, смажити на невеликому вогні 10-15 хв.
Готуємо начинку.
В посудину викласти фарш, рис, половину підсмаженої цибулі з морквою, сушені трави, сіль (1 повну ч.л.) чорний мелений перець (0,5 ч.л.) і воду (100 мл). Все ретельно перемішати до однорідності (краще рукою). Начинка для голубців готова.
Додаємо томатну пасту.
Готуємо соус. До підсмаженої цибулі з морквою, що залишилася, додати томатну пасту (2 ст.л.), помішуючи смажити 1 хв.
Додаємо цукор.
Слідом додати воду (300 мл), цукор, чорний мелений перець, добре посолити. Також, за бажанням, на даному етапі можна додати 1–1.5 ст.л. борошна, щоб загустити соус. Все ретельно перемішати, довести до кипіння і відставити з вогню.
Соус готовий.
Загортаємо голубці.
На кожен листок капусти викласти підготовлений фарш (1.5–2 ст.л.) і загорнути (як на фото).
Голубці на деко.
Сформовані голубці можна обсмажити з обох боків на сковорідці на соняшниковій рафінованій олії або запекти їх в духовці. А можна взагалі цей крок пропустити і одразу викласти голубці в каструлю для подальшого приготування.
Я запікала в духовці. Для цього голубці слід викласти на деко (швом донизу) попередньо змащене олією. Олією також злегка змастити і самі голубці. Деко з голубцями помістити у заздалегідь розігріту до 180–200 °С духовку на 20 хв.
Обсмажені голубці на деко.
Потім голубці перевернути на інший бік і запікати в духовці ще 10 хв.
Листки капусти на дні каструлі.
Дно каструлі, в якій будемо далі готувати голубці, викласти підвареними листочками капусти, що залишилися.
Перший шар голубців.
Щільно викласти один шар голубців, зверху полити частиною соусу.
Другий шар голубців. Голубці готові.
Таким чином викладаємо решту голубців. При потребі, долити трохи води, щоб рідина ледь доходила до верхнього шару голубців. Каструлю з голубцями накрити кришкою і на великому вогні на плиті довести до кипіння. Після чого каструлю з голубцями можна помістити у заздалегідь розігріту до 180–200 °С духовку на 1 год. або продовжити готувати їх на плиті на мінімальному вогні приблизно 40 хв.
Голубці з м’ясом та рисом готові. Подавати їх до столу з соусом, в якому вони томилися, і сметаною, притрусивши зеленню кропу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 1579
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2019-10-13
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (1):Олександр | 2019-10-29
Дуже хороший та чіткий рецепт, гарні дуже фото! Дуже подобається!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
Нагору