Риба запечена з помідорами

Риба запечена з помідорами.
Інгредієнти:
  • філе морської чи прісноводної риби (у мене пангасіус) - 700 г
  • помідори - 400 г
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • часник - 3 зубчики
  • петрушка - півпучка
  • сметана (20%) - 200 г
  • пшеничне борошно - 1 ч.л. (з гіркою)
  • напівтвердий сир - 100 г
  • соняшникова рафінована олія - 1 ст.л. (при потребі)
  • сіль - за смаком
Риба запечена з помідорами. Інгредієнти.

Приготування запеченої з помідорами риби.

Риба у формі.
Якщо філе заморожене, – його слід повністю розморозити і обсушити паперовим рушником. Філе розрізати на довільні шматки і викласти одним шаром у форму для запікання. Зверху рівномірно розподілити вичавлений часник і щедро посолити. Якщо використовується нежирна риба, то її можна полити олією (1 ст.л.).
Порізана кубиками цибуля.
Ріпчасту цибулю дрібно порізати кубиками.
Подрібнена зелень петрушки.
Зелень петрушки подрібнити ножем.
Нарізані кружальцями помідори.
Помідори нарізати кружальцями товщиною 7-10 мм.
Викладаємо цибулю і петрушку на рибу.
На рибу рівномірно викласти порізану цибулю і зелень петрушки (1 ст. л. посіченої петрушки відкласти).
Викладаємо помідори.
Зверху викласти помідори. Посолити і помістити у заздалегідь розігріту до 240 °С духовку на 20 хв.
Додаємо петрушку і борошно до сметани, солимо.
Сметану посолити, ретельно перемішати з борошном і зеленню петрушки, що залишилася. До речі, сметану краще брати домашню, бо магазинна може звурдитись під час запікання страви.
Змащуємо сметаною помідори.
Рибу вийняти з духовки, зверху рівномірно полити / змастити сметаною і…
Посипаємо тертим сиром.
…притрусити тертим сиром. Форму з рибою знову помістити в духовку ще на 15 хв.
Риба запечена з помідорами готова.
Риба запечена з помідорами готова. Рибу я подаю гарячою з відвареним рисом або картопляним пюре, щедро поливши їх юшкою, що утворилася під час запікання риби.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 1052
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2019-10-30
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
Нагору