Квашена капуста

Квашена капуста.
Інгредієнти на 1 кг капусти:
  • капуста білокачанна зимова - 1 кг
  • морква - 100 г
  • червоний гострий перець - 5 г (1/2 стручка)
  • насіння кмину - 1 ч.л. (з невеликою гіркою)
  • лавровий лист - 1 шт.
  • сіль кам’яна чи поварена (не йодована) - 25 г (1 ст.л. з гіркою)
Квашена капуста. Інгредієнти.

Приготування квашеної капусти.

Процес квашення капусти зовсім нескладний. Втім, тут слід звернути увагу на деякі нюанси. По-перше, посудина, де буде кваситися капуста, в жодному разі не може бути з алюмінію, сталі і т.п. Можна використовувати емальований чи скляний посуд або ж, за класикою, дубову діжку :) По-друге, сіль має бути кам’яна чи поварена, в жодному разі не можна використовувати йодовану сіль. Ну і на кінець, основа рецепта – це лише капуста і сіль, всі інші інгредієнти, що вказані вище, додаються за бажанням і смаком :)

Нашаткована капуста.
Капусту нашаткувати.
Натерта морква і дрібно порізаний червоний гострий перець.
Моркву натерти на крупній терці, перець очистити від плодоніжки і насіння та дрібно порізати.
Капуста, морква, червоний гострий перець, сіль, кмин і лавровий лист.
Капусту викласти у велику посудину, додати моркву, перець, лавровий листок, насіння кмину і сіль.
Все перемішуємо.
Ретельно перемішати і добре втрамбувати.
Ставимо гніт на капусту.
Капусту накрити плиткою тарілкою чи кришкою (низом догори). діаметр тарілки / кришки повинен бути не набагато менший за діаметр посудини, в якій буде кваситись капуста. Зверху викласти гніт – в мене літрова банка з водою. Прикрити рушничком і помістити в темне місце кімнатної температури на 3-4 дні.
Квашена капуста готова.
Капусту перекласти в банку, добре втрамбовуючи її. Туди ж влити сік, що утворився під час квашення капусти. Банку з капустою закрити кришкою і помістити в холодильник чи інше холодне темне місце. Квашена капуста готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 882
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2019-11-18
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (1):Марія | 2019-11-18
Дуже смачно! Дякую за рецепт!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
Нагору