Приготування:
Щоб котлети по-київськи вийшли делікатними, вибирайте філе невеликого розміру.
![Фото 1 Дрібно посічена петрушка.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/posichena-petrushka.jpg)
Петрушку дрібно посікти ножем.
![Фото 2 До вершкового масла додаємо петрушку, розведжену в воді сіль і лимонний сік.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/maslo+petrushka.jpg)
Масло покласти в миску і порізати на частини, додати петрушку, лимонний сік і сіль розведену в 1 ст. л. гарячої води. Все добре розтерти ложкою до однорідної маси.
![Фото 3 Все добре перетираємо і формуємо чотирикутник 1 см висотою.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/maslo-kvadrat.jpg)
На дошку покласти пергаментний папір і на ньому сформувати з масла прямокутник товщиною 1 см. Покласти масло в морозильну камеру на 15-20 хв.
![Фото 4 Розрізаємо філе.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/rozrizaemo-file.jpg)
Товсту частину великого філе обов'язково підрізати ножем так, щоб філе відкрилось як "книжка".
![Фото 5 Розрізане книжкою філе.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/rozrizane-file.jpg)
Розгорнути філе.
![Фото 6 Відбиваємо філе.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/file+molotok.jpg)
Взяти два куски харчової плівки, змочити у воді. Першим застелити дошку, викласти підготовлене філе і щільно закрити другим куском плівки. Відбивати можна пляшкою, качалкою чи плоским боком молотка для м'яса, щоб не прорвати волокна філе. Товщина відбитого філе повинна бути 5-7 мм.
![Фото 7 Філе солими і перчимо з двох боків.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/file+sil+perec.jpg)
Відбите філе з обох боків посолити і поперчити.
![Фото 8 Посолене і поперчене філе, накрите харчовою плівкою.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/file-marynuetsya.jpg)
Всі відбиті і приправлені філе викласти на тарілку, щільно накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник. В холодильнику витримайте від 30 хв. і довше (можна залишити на ніч).
![Фото 9 Шматок масла на філе.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/file+maslo.jpg)
Просолене філе розкласти на дошці (я дошку застелила зволоженою харчовою плівкою, щоб майбутня котлета не прилипала до сухої дошки). Масло вийняти з морозильної камери, розрізати на необхідну для котлет кількість шматків. Ближче до лівого краю покласти шматок масла в перерізі 1х1 см, а довжину регулюйте за шириною вашого філе.
![Фото 10 Загортаємо філе налисником.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/file-zagortaemo.jpg)
Масло загорнути в філе як налисник.
![Фото 11 Котлета готова до панірування.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/kotleta.jpg)
Готову до панірування котлету покладіть в холодильник і начиняйте решту філе.
![Фото 12 Борошно, збите яйце і панірувальні сухарі.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/boroshno-suhari-yayce.jpg)
Для панірування приготуйте одну тарілку з борошном, одну з панірувальними сухарями і одну із яйцем, збитим з невеликою кількістю води.
![Фото 13 Запанірована котлета.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/kotleta-zapanirovana.jpg)
Запаніруйте котлету спочатку в борошні, потім в яйці і в сухарях (паніровка повинна бути щільною і покривати котлету з усіх боків). Запаніровані котлети викладіть у посудину, дно якої присипте панірувальними сухарями.
Щоб при смаженні не злізла паніровка покладіть запаніровані котлети в холодильник на 2-3 год. щоб підсохло яйце, або, якщо часу на це немає, то в морозильну камеру на 15-20 хв. щоб яйце підмерзло.
![Фото 14 Котлети смажаться на сковорідці.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/kotlety-smazhatsya.jpg)
В сковорідці розігрійте суміш олії і вершкового масла в співвідношенні 1:1. Шар жиру на сковорідці повинен бути не меньшим за 1 см. На великому вогні обсмажте котлету з двох боків до рум'яної скоринки (приблизно 4 хв.). Обсмажені котлети викладіть у деко і покладіть в розігріту до 180 °С духовку, випікайте до готовності 15-20 хв.
![Фото 15 Котлети по-київськи готові.](files/drugi/kotlety-po-kyyivsky/gotovo.jpg)
Котлети по-київськи готові.