Яйця Жаннет

Яйця Жаннет.
Інгредієнти:
  • варені накруто яйця - 5-6 шт.
  • часник - 2 зуб.
  • молоко - 2 ст.л.
  • зелень петрушки (дрібно порізана) - 2 ст.л.
  • сіль - 1/4 ч.л. або за смаком
  • чорний мелений перець - за смаком
  • оливкова олія (для смаження) - 1,5 ст.л.
Для соусу:
  • яєчна начинка - приблизно 2 ст.л.
  • діжонська гірчиця - 2 ч.л.
  • червоний винний оцет - 2 ч.л.
  • вода - 1 ст.л.
  • сіль - за смаком
  • чорний мелений перець - за смаком
  • оливкова олія - 60 мл
Яйця Жаннет. Інгредієнти.

Приготування.

Сімейний рецепт французького кухаря Жака Пепена. Таку закуску часто готувала його мама Жаннет. Її іменем він згодом і назвав цю страву. Закуска дуже проста в приготуванні, без екзотичних інгредієнтів, але дуже смачна і, я б навіть сказала, особлива – смажені фаршировані яйця під яєчно-гірчичним соусом – це щось нове, ну принаймні для мене :).

Додаємо молоко до жовтків.
Варені накруто яйця очистити від шкаралупи, розрізати навпіл, вийняти жовтки. До жовтків додати молоко і розім’яти їх виделкою.
Додаємо петрушку, часник, сіль, перець.
До розім’ятих жовтків додати дрібно порізану петрушку, вичавлений часник, сіль, чорний мелений перець. Все перемішати.
Фаршировані яйця.
Отриманою сумішшю щільно наповнити білки без вершка.
Додаємо оцет, діжонську гірчицю до начинки.
Готуємо соус. До яєчної начинки, що залишилася (приблизно 2 ст.л.), додати винний оцет, воду, діжонську гірчицю, сіль, перець. Все ретельно перемішати.
Готуємо соус.
До отриманої суміші, збиваючи вінчиком, поступово додати олію. Для більшої однорідності соусу можна скористатися блендером, як це зробила я.
Яйця смажаться.
На сковорідці розігріти оливкову олію, викласти фаршировані яйця зрізом донизу і на невеликому вогні смажити їх приблизно 2 хв. до рум’яності.
Яйця Жаннет готові.
Дно тарілки, в якій буде подаватися страва, полити частиною соусу, викласти яйця зрізом догори і полити їх соусом, що залишився. Зверху притрусити дрібно порізаною петрушкою. Яйця Жаннет готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 1476
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2020-05-25
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
Нагору