Пляцок з ревенем (румбамбаром)

Пляцок з ревенем (румбамбаром).
Для тіста:
  • пшеничне борошно в.г. - 300 г
  • вершкове масло - 200 г
  • жовтки - 3 шт.
  • сметана - 2 ст.л.
  • цукор - 50 г
Для начинки:
  • ревень - 800 г
  • цукор - 150 г
  • вода - 100 мл
  • ванільний цукор - 10 г (1 п.)
  • картопляний крохмаль - 2 ст.л.
  • цедра з одного лимона
Для білкової піни:
  • білки - 3 шт.
  • цукрова пудра - 100 г
А також:
  • ядра грецького горіха (подрібнені) - 60 г
Пляцок з ревенем (румбамбаром). Інгредієнти.

Приготування пляцка з ревенем (румбамбаром).

Борошно, масло, цукор, сметана, жовтки в мисці.
Борошно і нарізане невеликими шматками охолоджене вершкове масло руками перетерти до стану дрібних крихт. Жовтки відділити від білків. Білки помістити в холодильник. Жовтки, цукор і сметану додати до борошна і швидко замісити тісто.
Тісто, загорнуте в харчову плівку.
Тісто загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на 1 год.
Тісто в формі, наколене виделкою.
Форму, в якій буде випікатися тісто, застелити папером для випічки. На присипаній борошном стільниці розкачати тісто під розмір форми. Викласти тісто у форму і рівномірно наколоти його виделкою.
Спечене тісто.
Форму з тістом помістити у заздалегідь розігріту до 180 °С духовку і випікати 25-30 хв. Після випікання тіста духовку не вимикати.
Ревінь в каструлі.
Поки тісто печеться, приготуємо начинку. Стебла ревеню помити і нарізати невеликими шматками (як на фото). Ревінь помістити в каструлю, додати воду (100 мл). Довести до кипіння і на малому вогні варити приблизно 10 хв., щоб вода випарувалася і ревінь зм’як.
Додаємо цукор та цедру лимона до ревеню.
До ревеню додати цедру лимона, цукор, ванільний цукор. Цедру з лимона зняти за допомогою терки з малими отворами (без зубчиків). Помішуючи, на малому вогні варити ревінь ще 7-10 хв., поки ревінь добре не зм’якне.
Додаємо крохмаль до ревеню.
Потім додати картопляний крохмаль, ретельно перемішати і відставити з вогню.
Ревінь на тісті.
На спечене тісто рівномірно викласти начинку з ревеню.
Збиті білки.
Охолоджені білки збити міксером в пишну масу. Потім, частинами додаючи цукрову пудру, збити білки до стійких піків.
Горіхи на збитих білках.
Збиті білки рівномірно викласти на начинку з ревеню, зверху посипати заздалегідь подрібненими горіхами. Форму з пляцком одразу помістити у розігріту до 180 °С духовку і випікати ще 25 хв.
Пляцок з ревенем (румбамбаром) готовий.
Спечений пляцок трошки вистудити і вийняти з форми. Розрізати випічку слід після того, як вона повністю вистудиться. Пляцок з ревенем (румбамбаром) готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 647
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2020-06-11
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
Нагору