Гороховий суп з копченою грудинкою і грінками

Гороховий суп з копченою грудинкою і грінками. Рецепт приготування.
Інгредієнти (на 2,5 л. води):
  • горох колений - 1 стакан
  • копчена грудинка - 250 г
  • сало - 100 г
  • картопля - 300 г
  • цибуля - 100 г
  • морква - 100 г
  • черствий батон - 8 скибок (товщиною 1 см)
  • порошок карі (лагідний) - 0,5 ч. л.
  • перець духмяний, мелений, сіль
  • зелень кропу і петрушки
Гороховий суп з копченою грудинкою і грінками. Інгредієнти.
Приготування:
Горох вариться в каструлі.
Горох добре промити. Залити 1 л. води, накрити кришкою і варити на малому вогні до готовності. Щоб горох скорше зварився, можна попередньо замочити його наніч.
Нарізана кубиками картопля.
Почищену картоплю нарізати кубиками.
Додаємо картоплю в кструлю.
Додати картоплю до звареного гороху. Закип'ятити, посолити і варити 15 хв.
Нарізане дрібними кубиками сало.
Тим часом нарізати дрібними кубиками сало.
Нарізана дрібними кубиками цибуля.
Також дрібними кубиками нарізати цибулю.
Шкварки на сковорідці.
Сало розтопити на сковорідці.
Цибуля обсмажується із шкварками.
Додати цибулю і смажити до золотистого кольору.
Перекладаємо зажарку в каструлю.
Шумівкою перекласти шкварки з цибулею в каструлю і варити ще 5-7 хв. На жирі, що залишився будемо обсмажувати інші інгредієнти супу.
Розминаємо вміст каструлі.
Вміст каструлі розтовкти м'ялкою до пюреподібного стану (можна використати блендер). Після цього долити 1,5 л. окропу.
Морква нарізана соломкою.
Моркву нарізати тонкою соломкою, чи потерти на грубій терці.
Шпондер нарізаний соломкою.
Грудинку нарізати соломкою.
Лагідне карі, духмяний перець і мелений перець обсмажуються на сковорідці.
На жирі, що залишився, швидко обсмажити карі, духмяний, і чорний мелений перець.
Додаємо моркву соломкою в сковорідку.
Потім додати моркву.
Морква і шпондер обсмажуються.
Слідом за морквою додати грудинку, смажити 8-10 хв. помішуючи.
Перекладаємо вміст сковорідки в каструлю.
Обсмажені моркву з грудинкою шумівкою перекласти в каструлю. Поварити ще 5 хв.
Гороховий суп з копченою грудинкою і грінками готовий.
Тим часом подрібнити зелень, додати в каструлю, накрити кришкою і відставити з вогню. Хай наш гороховий суп настоїться.
Гороховий суп з копченим шпондером і грінками готовий.Грінки обсмажуються в сковорідці.
Хліб нарізати кубиками розміром 1х1 см і обсмажити на жирі, що залишився. Якщо під рукою немає черствого хліба, попередньо нарізаний кубиками свіжий хліб можна підсушити в духовці.
Готовий гороховий суп з копченою грудинкою розлити в тарілки і викласти гіркою грінки. Можна прикрасити зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 11927
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-10-15
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (1):Вікторія | 2015-02-07
Дякуємо за рецепт. Моєму чоловікові дуже сподобався суп, мені також))) Боялась, що буде дуже жирним, а він виявився приємно жирненьким))))
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
Нагору