Яблучний пиріг зі збитими білками

Яблучний пиріг із збитими білками. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • яблука - 1 кг
  • борошно - 500 г
  • цукор - 170 г для тіста і 5 ст. л. для яблук
  • маргарин - 250 г
  • гашена оцтом сода - 1 ч. л.
  • яйця - 4 шт.
  • сметана - 4 ст. л.
  • порошок кориці - 1 ч. л., або ваніль (за смаком)
Яблучний пиріг із збитими білками. Інгредієнти.
Приготування яблучного пирога зі збитими білками:

При приготуванні яблучного пирога за цим рецептом бажано використовувати яблука з кислинкою. Для випікання цього пирога я використовувала форму розміром 26х37 см.

Розтертий з цукром маргарин.
Маргарин розтерти з цукром (170 г).
Маргарин з цукром розтертий з жовтками.
Відділити жовтки від білків. Жовтки додати до маргарину з цукром і добре перетерти, а білки в окремій посудині відставити (пізніше будемо їх збивати).
Розтертий маргарин з цукром, жовтками і сметаною.
Додати 4 ст. л. сметани і перетерти.
Додаємо в миску гашену соду і борошно.
Після цього додати 1 ч. л. гашеної оцтом соди, перемішати.
Тісто.
Додати борошно і замісити тісто. 1/5 частину тіста покласти в морозильну камеру на 30 хв. (цим тістом будемо притирати наш яблучний пиріг).
Нарізані яблука.
З яблук зняти шкірку, очистити від серцевини і нарізати невеликими шматочками.
Цукор в каструлі.
У каструлю додати 5 ст. л. цукру, 4 ст. л. води, поставити на газ і, помішуючи, розчинити цукор.
Яблука в каструлі.
Тоді висипати яблука і проварити на середньому вогні, періодично помішуючи протягом 15-20 хв. (вода і яблучний сік повинні трохи випаруватись). Коли яблука достатньо проваряться трохи остудіть їх.
Тісто в деко.
Деко застелити папером для випічки і рівномірно викласти тісто.
Яблука, присипані корицею на тісті в деко.
На тісто рівномірним шаром викласти яблука, посипати корицею.
Збиті білки.
Білки збити міксером, чи вінчиком.
Збиті білки, викладені на яблука.
Викласти збиті білки на яблука.
Потерте на білки охолоджене тісто.
Вийняти тісто з морозильної камери і натерти його на білок на крупній терці. Покласти деко в розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 40 хв. до готовності.
Яблучний пиріг із збитими білками готовий.
Деко вийняти з духовки і остудити пиріг. Яблучний пиріг зі збитими білками готовий, можна нарізати і пригощати рідних та близьких :)
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 453194
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-11-09
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (103):оксана | 2012-03-15
Пиріг чудовий! Ніжний! Смачненький!
Тетяна | 2012-03-17
А який розмір дека? Хоча б приблизно. Дякую.
Люба | 2012-03-17
Ой, забула вказати :) Тетяна, розмір дека – 26х37 см.
Стаська..)) | 2012-08-23
А можна без сметани????
Люба | 2012-08-23
Стаська..)), пробуйте, експерементуйте. Особисто я при випіканні цього пирога завжди додаю сметану.
Вікторія | 2012-10-15
Шикарно. Дякую, дуже смачно.
Ірина | 2012-10-31
Дякую за гарний рецепт :) Вийшов дуже смачний!!!!!
Віка | 2012-12-19
Смачно!
тетяна | 2013-01-16
дякую за рецепт...
Ivan | 2013-03-08
А опишіть ще, будь-ласка, рецепт пирога з консервованими вишнями. ДУЖЕ ДЯКУЮ НАПЕРЕД!!!
Рома | 2013-05-30
Дуже смачний пиріг.
Світлана | 2013-06-20
Пиріг дуже смачний просто супер дякую вам за те що ви є... Доречі, я немала яблук і дала вишні супер супер!!!!
Катя | 2013-10-22
Дуже класний робила вже декілька раз!!!
Марина | 2013-12-20
До білків треба додавати цукор?
Люба | 2013-12-20
Марина, непотрібно додавати цукор до білків, а лише до тіста та яблук.
Настя | 2014-01-26
Пиріг дуже смачний! Дякую.
nataliya ushak | 2014-04-15
Дуже смачний яблучний пиріг дякую.
Оля | 2014-06-09
Чудовий рецепт, я ще в 1/5 тіста добавляю какао, щоб був контраст.
Оля | 2014-10-05
А чи можна під низ тіста (коржа) викласти шар із печива.....??? Дякую.
Люба | 2014-10-05
При великому бажанні можна, але... для чого???
Катя | 2014-12-06
Дякую за рецепт, дуже смачно.
Христина | 2014-12-15
Дякую!!! Справді дуже смачно :) я ще посіяла цукровою пудрою через ситечко зверху, вийшло дуже симпатично :)
Люба | 2014-12-15
На здоров’я :)
Тетяна | 2015-03-14
Пиріг просто бомба)
Вікторія | 2015-04-26
Неймовірно смачний пиріг, дякую за рецепт.
Галя | 2015-08-09
Дякую за рецепт, дуже смачний пиріг.
Люба | 2015-08-10
Галино, на здоров’я :)
Галина | 2015-10-06
Всі просто пальчики облизують). Чоловік брав на роботу, всі хвалили.Дякую за рецепт :)
Наталя Голубець | 2015-11-16
Дуже добрий пиріг! Я на яблука дала трохи заморожених ягід, вийшов святковий яблучний пляцок :-)
Іра | 2015-11-25
Дякую за рецепт пирога, дуже смачний получився.
Анна | 2016-03-15
Ну бомбезний пляцок!!!!супер!
Мирослава | 2016-06-02
Смачний пиріг! Дякую за рецепт )
Люба | 2016-06-02
Прошу :)
Іванна | 2016-06-30
Маргарин топити?
Люба | 2016-06-30
Маргарин топити не потрібно.
Галя | 2016-07-27
Відмінно, рецепт дуже хороший)))))
Наталя | 2016-08-02
Пиріг просто чудовий вийшов і в приготуванні дуже простий.
Марія | 2016-08-06
Дуже дякую за ваш рецепт, сьогодні буду випробовувати надіюсь що вдасться такий як у вас. З багатьох рецептів вибрала саме ваш :)
Люба | 2016-08-06
Маріє, сподіваюсь, що пиріг Вам сподобається :)
Оксана | 2016-08-09
А можна солодкі яблука використовувати?
Люба | 2016-08-10
Оксано, звичайно ж можна :) Але все ж таки рекомендую використати яблука з кислинкою, як на мене, так смачніше :)
Таня | 2016-08-13
Прочитавши всі коментарі, вирішила спробувати спекти Ваш пляцок і не прогадала! Дуже смачний, ніжний, всі хвалили :) Велике дякую за чудовий рецепт!
Люба | 2016-08-13
На здоров’я :)
Olga | 2016-09-22
Дуже смачний вийшов дякую за рецепт
Світлана | 2016-10-10
А я ще додаю до збитих білків кольорову галеретку, а зверху присипаю цукровою пудрою.
Лілія | 2016-11-05
Дякую за гарний рецепт ! Справді вийшов смачний пиріг.
Люба | 2016-11-07
На здоров’я :)
Наталія | 2016-11-08
Щиро дякую Вам за рецепт. Вийшло надзвичайно смачно. Ще буду пробувати з вишнями. Поділіться, будь ласка, ще рецептами (якщо можна щось святкове).
Люба | 2016-11-09
Наталю, на сайті є рубрика «Святкові страви» там Ви зможете знайти чимало святкових рецептів і випічку в тому числі.
Мар’яна | 2016-12-04
А яке тісто повинно получитись? Густе чи рідке?
Люба | 2016-12-05
Мар’яно, тісто повинно бути густе, але водночас дуже м’яке і ніжне, якось так :)
Олеся | 2016-12-14
Дуже дякую за рецепт як раз печеться пиріг виглядає дуже гарно.
Люба | 2016-12-14
Олесю, сподіваюсь, що і смакуватиме чудово :)
Іванка | 2017-02-17
Дякуєм!!! Поки що в духовці. Але вигляд дуже класний... Чекаєм з не терпіням...
Наталія | 2017-03-20
Доброго дня. Чи можна замінити маргарин маслом?
Люба | 2017-03-21
Так, можна.
Наталя | 2017-03-21
Дуже дякую, смачний.
Люба | 2017-03-22
Наталю, на здоров’ячко :)
Леся | 2017-04-13
Дякую за рецепт, йду готувати.
Люба | 2017-04-13
Ну, тоді смачного Вам пирога :)
Тетяна | 2017-06-03
Скажіть будь-ласка, у білки цукор треба додавати? Дякую
Люба | 2017-06-04
Тетяно, цукор в білки додавати не потрібно.
Оксана | 2017-08-02
Дуже смачний пиріг.
Іванка | 2017-09-08
Дуже смачний пиріг, я до білків додаю кісіль вишневий так ще сачніше)))
Ліля | 2017-09-10
Дуже дякую за рецепт.Пиріг БОМБА!
Ірина | 2017-09-13
Просто, легко а головне смачно-смачно!!
Марія | 2017-11-04
Дужe смачно..спасибі.
Наталя | 2018-06-15
Дуже смачний пиріг.
Лариса | 2018-07-01
Просто, легко і дуже смачно.Дякую за рецепт.
Люба | 2018-07-01
На здоров’я :)
Марина | 2018-08-01
Спасибі за рецепт, пиріг вийшов ну дуже смачний))) Натхнення вам і всього хорошого!
Люба | 2018-08-02
Марино, дякую! І вам всього доброго!
Лілія | 2018-08-14
Цей яблучний пляцок просто знахідка! Хто не знає що пекти з яблук спробуйте, будете приємно здивовані.. Пані Люба, дякую за рецепт.
Люба | 2018-08-15
Ліліє, дуже рада, що пиріг вам так сподобався :)
Іванка | 2018-09-07
Я вже напевно четвертий раз роблю Ваш пиріг, така смакота, що всіх за вуха не відтягнеш! Дякую, що поділилися рецептом!
Люба | 2018-09-08
Іванко, на здоров’я :)
Лана | 2018-09-23
Дякую за рецепт. Реально дуже смачний ням- ням.
Люба | 2018-09-24
Прошу :)
Оля | 2018-10-20
Дякую за рецепт, пиріг супер, дуже смачний!!!
Олеся | 2018-10-21
І мій вже в духовці, підріс, закучерявився, думаю буде теж смаколик. Дякую за рецепт!!!
Люба | 2018-10-22
Дякую всім за коментарі :)
Галина | 2018-11-13
Дуже смачно вийшло. Дякуємо за рецепт.
Люба | 2018-11-14
На здоров’я :)
Руслана | 2018-11-22
Дуже смачний пиріг.
Андріана | 2018-11-22
Можна маргарин замінити маслом?!)
Люба | 2018-11-23
Андріано, так, можна.
Галина | 2019-06-30
Смачно.
Оксана | 2019-07-23
Печеться...
Ліля | 2019-09-03
Дуже смачно виходить, вже записала в книжку рецептів :)
Уляна | 2019-10-06
А я зверху на яблука ще даю трохи слив приблизно 10-12 штук, виходить дуже смачно.
Ірина | 2019-11-01
Дужe смачний пиріг. Тільки я яблука тру на вeликій тeрці, присипаю цукром і корицeю на 5 хв. Потім, відтиснувши сік, викладаю на тісто. Буду пeкти знову. Дякую за рeцeпт.
Люда | 2020-01-16
Пиріг дуже смачний! Дякую за рецепт.
Аліночка | 2020-01-25
Він не буде сухий після випікання?
Люба | 2020-01-26
Після випікання пиріг буде смачний 😀
Тетяна | 2020-04-05
Добрий день. Спробувала спекти цей пиріг за Вашим рецептом, десь років зо три тому... Це любов з першого « кусу» ;). Тепер-це один із моїх улюблених пляцків і дуже простий в приготуванні. Дякую Вам за рецепт, п.Люба.
Люба | 2020-04-06
Тетяно, і Вам дякую за такий гарний відгук 😊
Даша | 2020-04-16
Пиріг готувала колега і приносила на роботу, думала з’їм разом з пальцями))) Переписала ваш рецепт, не дочекаюся коле зготую вдома! Дякую велике!
Люба | 2020-04-17
Даша, дякую Вам за таку високу оцінку 😊
Миколай | 2020-05-07
Дуже смачно, але краще використовувати «порошок для печива» замість соди з оцтом ;) і до яблучок трішки родзинок добавте :)
Марта | 2021-08-25
Тепер це мій улюблений, швидко, легко і смачно! Дякую за рецепт)
Люба | 2021-08-26
Прошу :)
Ольга | 2022-02-13
Дуже дякую за рецепт. Печу вже десь біля трьох років по вашому рецепту. Іншого не хочу навіть пробувати. Доця заказує майже кожного тижня.🥰
Люба | 2022-02-14
Ольго, на здоров'ячко вам та вашій донечці! Зі свого боку хочу вам подякувати за таку високу оцінку рецепту 🤩❗
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору