Вареники з картоплею та сиром

Вареники з картоплею та сиром. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • картопля - 500 г
  • цибуля - 200 г
  • сир - 200 г
  • масло вершкве - 50 г
  • молоко - 50 г
  • борошно - 500 г
  • сметана - 3 ст. л.
  • сода - 1/2 ч. л.
  • вода - 250 мл. (приблизно)
  • олія для смаження
Вареники з картоплею та сиром.
Приготування:
Варимо картоплю.
Картоплю почистити, відварити у злегка підсоленій воді до готовності.
Смажимо цибулю.
Поки вариться картопля, цибулю нарізати кубиками, посолити і підсмажити на олії до золотистого кольору.
Відварена картопля з маслом.
Варену картоплю процідити, додати масло і розтовкти картоплю м'ялкою.
Додаємо молоко.
Потім додати молоко і пом'яти.
Додаємо сир.
Сир окремо посолити, додати до картоплі і знову все добре пом'яти.
Додаємо цибулю.
Після того додати половину смаженої цибулі, пом'яти. При потребі досолити.
Додаємо соду в борошно.
Поки начинка охолоджується, робимо тісто: в посудину насипати борошно, додати 1/2 ч. л. соди і розмішати.
Додаємо в борошно сметану.
Далі додати 3 ст. л. сметани, злегка перемішати з борошном.
Підливаємо до борошна воду.
В борошно невеликими порціями вливати воду і замішувати тісто.
Готове тісто.
Готове тісто повинно бути м'яким і еластичним.
Розкачане тісто.
З половини тіста розкатати круг товщиною приблизно 2 мм., другу половину тіста загорніть в цалафановий пакет, щоб воно не присихало.
Витискаємо в розкачаному тісті кружечки.
Склянкою витиснути кружечки. Рештки додати до тіста, що залишилось.
Кладемо в кружечки начинку і ліпимо вареники.
На кружечки викласти начинку, скласти вдвоє і краї вареника щільно зліпити докупи.
Вареники з картоплею та сиром варяться.
В підсолену киплячу воду викласти вареники. Помішуючи (щоб вони не прилипли до дна), на великому вогні швидко довести до кипіння. І коли вареники спливуть, вже на середньому вогні варити ще 2-3 хв. Потім шумівкою вареники викласти в посудину і злегка перемастити їх маслом чи олією, щоб вони не злипались. Вареники з картоплею і сиром готові.
Гарячі вареники подавати зі смаженою цибулькою, що залишилась, і сметаною. За бажанням, смажену цибулю можна замінити шкварками.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 31314
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-12-06
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (8):Хельга | 2012-05-19
Такі вареники я їла, вони незвичайні, бо у нас в центральній Україні такі не готовлять. Але мені подобаються.
західняк | 2014-03-14
Вареники смачні. Поправлю: не мялкою,а товкачкою. Начинку перепустіть через м’ясорубку бо сир (творог) буває грудками і змішайте з картоплею. Обовязково добавити ложку коровячого масла.
західняк | 2014-03-14
Боїтеся навіть мій remeyk надрукувати! Пропадете москалі.
Тетяна | 2014-10-05
Дуже смачні!!! Вареники ліплю кожної неділі (традиційно).
Ірина | 2014-12-21
Дуже смачно. Дякую за рецепт!
Маринка | 2015-02-26
Спасибі, дуже смачно.
Люба | 2015-02-26
На здоров’я :)
Дмитро | 2016-01-31
Перший раз пробую ліпити вареники! Надіюсь получиться!!!))))
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору