Солена скумбрія (оселедець) в маринаді

Солена скумбрія (оселедець) в маринаді. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • скумбрія морожена - 3 середніх рибини (або морожений оселедець)
  • цибуля - 1 шт. (крупна)
  • сіль - 4,5 ст. л. (з вершком)
  • цукор - 1,5 ст. л.
  • лавровий лист - 5 шт.
  • зерна коріандру - 1 ч. л.
  • чорний перець горошок - 1 ч. л.
  • олія - 60-70 г
  • оцет - 1 ст. л.
Оселедець зі скумбрії.
Приготування: Готуючи цю страву в домашніх умовах, дуже важливо придбати якісну рибу. В даному випадку таку, яка не була б кілька разів заморожена / розморожена. Інакше, в кінцевому результаті, риба може вийти на стільки м'якою, що важко буде її нарізати цільними кусками. Тому, при виборі риби, потрібно звертати увагу на те, щоб на її шкірі не було плям крові, які свідчать про неодноразове замороження / розмороження. Вдалої вам покупки і смачної рибки!
Очищені тушки скумбрії.
Рибу очистити від внутрощів та чорної плівки, відрізати голови і плавники та добре промити водою.
Спеції.
3 ст. л. солі (з вершком), 1 ст. л. цукру, 3 шт. лаврових лист., кілька перчин чорного перцю і 0,5 ч. л. зернят коріандру...
Додаємо спеції в киплячу воду.
...висипати в каструлю з киплячою водою (1 л.) і, помішуючи, кип'ятити 1 хв. Потім відставити з вогню і охолодити до кімнатної температури.
Скумбрія в маринаді.
Підготовлену рибу викласти в скляну, емальовану, чи фарфорову посудину і залити розсолом. Риба повинна бути повністю занурена в розсолі. Посудину з рибою поставити в холодильник на 48 год.
Нарізана кільцями цибуля.
Тепер рибку будемо маринувати.
Цибулю нарізати кільцями.
Нарізана на порційні шматки скумбрія.
Рибу вийняти з розсолу (він нам вже непотрібний) і нарізати невеликими шматками.
Маринад.
Готуємо маринад. У каструлю з киплячою водою (1 л.) додаємо 2 шт. лаврового листа, кілька горошин чорного перцю, 0,5 ч. л. коріандру, 1,5 ст. л. солі, 0,5 ст. л. цукру і 1 ст. л. оцту, дати покипіти 1 хв. Відставити з вогню і охолодити до кімнатної температури.
Оселедець зі скумбрії готовий.
В банку по черзі викласти шарами цибулю і рибу. Залити маринадом і в кінці додати 60-70 г олії. Закрити кришкою та поставити в холодильник ще на 1 день. Солена скумбрія (оселедець) в маринаді готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 246557
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-12-24
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (30):hanna | 2012-02-08
Дякую за якісний і надійний рецепт, і за прекрасне оформлення. Дуже елегантно.
ЛЕСЯ | 2012-12-28
КЛАСНО!!!
Оксана | 2013-01-18
Дуже хороший рецепт! Вийшло дуже смачно! Дякую!!!!
Дарка | 2013-02-01
Надзвичайно смачно. Вже перевірила. Всім подобається. Супер! Раджу і вам.
Орко | 2013-02-22
Пробував Ваш плов - вийшло дуже смачно! Впевнений що і маринована риба вийде не гіршою!Уже все підготовлено! Щиро вдячний за рецепт!:-))
Люба | 2013-02-22
Орко, удачі )))
Орко | 2013-03-03
Риба вийшла дуже смачною, всім сподобалось. Щиро вдячний Вам!!! :)
Люба | 2013-03-03
Орко, на здоров'я )))
Ела | 2014-04-11
Я теж спробувала. Дійсно, дуже смачно. А скільки можна зберігати таку рибку?
Люба | 2014-04-11
Днів чотири зберігатиметься точно, а може й більше, головне, щоб зверху залишався шар олії.
Дмитро | 2014-04-13
Чи можна зняти шкіру коли чистити рибу?
Люба | 2014-04-15
Можна, але навіщо? :)
Степан | 2014-12-17
Дуже смачно!
Алла | 2015-01-19
Дійсно смачно – сьогодні вже їли. Дякую за рецепт.
Люба | 2015-01-19
На здоров’я :)
Зоряна | 2016-01-01
А чи можна так замаринувати оселедець?
Люба | 2016-01-02
Так, звичайно, можна :)
Олеся | 2016-02-21
Дійсно смачно. Йду готувати другий раз.
Оксана | 2016-12-26
Рибка просто вищий клас.
Ірина | 2017-01-03
Готую за Вашим рецептом вперше і виникло питання: чи можна рибу порізати на кусочки одразу?
Люба | 2017-01-03
Ірино, при потребі, рибу можна порізати одразу, чому б і ні :)
Володимир | 2017-02-18
Надайте, будь-ласка, рецепт рибки маринованої в томатах.
Люба | 2017-02-18
Володимире, в нас на сайті є ось такий рецепт рибки в томатах. А про мариновану я подумаю :)
Марія | 2017-10-10
Дійсно дуже смачно.
Федя | 2017-12-06
Супер смачно.
Оксана | 2018-01-05
Дуже вдячна Вам за рецепт. Моя мама готувала за ним оселедець на Святу Вечерю. Мами не стало, точного рецепту я не знала ,лише пам’ятала, що там був коріандр і, що рибу треба вимочувати. Коли натрапила на Ваш рецепт, він здався мені подібним до маминого. І не прогадала. Рибка вийшла смачною - 100% мамина, як у дитинстві! Ще раз дякую! Дай, Боже, Вам здоров’я і натхнення в приготуванні смачних страв! Веселих Свят!
Люба | 2018-01-06
Пані Оксано, щиро дякуємо Вам за такий чуйний, теплий відгук. Здоров’я, щастя, добра Вам і вашим рідним людям :)
Галя | 2019-11-01
Дуже вийшло смачно, дякую за смачний рецепт...
Степан | 2022-01-03
За цим рецептом готую вже 5 років. Дякую) Рибка стала обов'язковою стравою на свята.
Люба | 2022-01-04
Степане, на здоров'я! Дякую за такий гарний відгук 🙂
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору