Горіховий пиріг

Горіховий пиріг. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • вершкове масло - 200 г
  • борошно - 1 склянка
  • сода - 1 ч. л.
  • оцет
  • цукор - 1 / 2 склянки
  • ванільний цукор - 1 / 2 ч. л.
  • яйця - 5 шт.
  • молоко - 4 ст. л.
  • панірувальні сухарі з білого хліба - 1 склянка
  • грецькі горіхи - 1 / 2 склянки
  • цедра лимона - 1 ч. л.
  • лимонний сік - 2 ст. л.
  • мелена кориця - 1 / 4 ч. л.
  • мелена гвоздика - 1 / 4 ч. л.
Інгредієнти для глазурі:
  • грецькі горіхи - 1 склянка
  • цукор - 1 / 2 склянки
  • мед - 5 ст. л.
  • вода - 1 / 4 склянки
  • коньяк - 2 ст. л.
Горіховий пиріг.
Приготування:

Для приготування горіхового пирога я використовувала форму діаметром 28 см.

Збиваємо масло з цукром.
Розм'якле масло викласти в посудину, додати цукру, ванільного цукру і все збити міксером.
Збиваємо міксером яйця.
В окремій посудині яйця теж збити міксером в густу піну.
Додаємо збиті яйця до масла.
Збиті яйця додати до масла з цукром і добре перемішати або збити міксером.
Додаємо борошно, гвоздику, корицю і гашену соду.
Потім додати борошно, корицю, гвоздику, гашену оцтом соду.
Додаємо панірувальні сухарі.
Слідом додати сухарі і перемішати.
Додаємо молоко.
Потім додати молоко,...
Додаємо сік і цедру лимона.
...цедру та сік лимона. Перемішати.
Додаємо подрібнені горіхи.
Горіхи подрібнити блендером, чи натерти на дрібній терці і додати до тіста. Перемішати.
Викладаємо тісто у форму для випікання.
Деко змастити оливковою олією, ложкою викласти тісто і розрівняти. Після цього помістити в розігріту до 180 °С духовку, випікати 35-40 хв.
Кип'ятимо воду, цукор і мед.
В посудині закип'ятити воду, додати цукор і мед та поварити на малому вогні 2-3 хв.
Додаємо горіхи і ще кип'ятимо.
Горіхи подрібнити ножем, висипати до сиропу і на малому вогні варити ще 2-3 хв.
Додаємо коньяк.
Потім відставити з вогню, додати коньяк і перемішати.
Горіховий пиріг готовий.
Як тільки пиріг вийняли з духовки, одразу ж полити гарячою глазур'ю, остудити, нарізати шматочками і подавати. Горіховий пиріг готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 12742
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-02-01
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору