Шоколадний кекс з вишнями

Шоколадний кекс з вишнями. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • шоколад чорний - 150 г
  • вишня у власному соці - 150 г (без рідини)
  • борошно - 100 г
  • масло - 200 г
  • цукор - 150 г
  • яйця - 3 шт.
  • коньяк - 50 г
  • сода гашена оцтом - 1 ч. л.
  • цукрова пудра
Шоколадний кекс з вишнями.
Приготування шоколадного кексу з вишнями: Якщо вам до вподоби поєднання вишні і гіркого шоколаду, обов’язково приготуйте цей кекс. Дуже-дуже смачно!
Вишні з коньяком.
Вишні залити коньяком і залишити на 1-1,5 год.
Шоколад на водяній бані.
Шоколад розтопити на водяній бані і охолодити до кімнатної температури.
Збиваємо масло з цукром.
Розм'якле масло добре збити з цукром (масло має посвітлішати).
Додаємо жовтки.
В масло по одному додати три жовтка, постійно збиваючи міксером до розчинення цукру. Яйця повинні бути кімнатної температури – це обов’язково.
Додаємо коньяк.
В масляну суміш додати коньяк, в якому настоювались вишні, і добре збити міксером.
Додаємо шоколад.
Потім додати розтоплений шоколад і знову добре збити.
Додаємо борошно і гашену оцтом соду.
Додати просіяне борошно разом з гашеною оцтом содою і вимішати ложкою.
Додаємо збиті білки.
Білки збити до штивної маси. Половину білків додати до тіста і збити міксером.
Додаємо збиті білки і вишні.
Потім викласти решту білків і вишні, акуратно вимішати ложкою.
Викладаємо тісто у форму.
Форму змастити олією, присипати борошном і викласти тісто. Помістити в розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 40-45 хв. Кекс перевірити на готовність дерев'яною паличкою, вона повинна виходити сухою з середини кекса.
Шоколадний кекс з вишнями готовий.
Спечений кекс остудити і щедро присипати цукровою пудрою. Шоколадний кекс з вишнями готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 18882
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-02-03
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (17):Ліля | 2012-04-05
Дуже смачно.Ось таким має бути справжній кекс!!!!Дуже вам дякую.
Софія | 2013-01-03
дуже-дуже смачний кекс!!)))
Таня | 2013-02-07
суперский кекс!!! ням-ням))
Катя | 2014-04-04
А яка за розміром повинна бути форма (висота і діаметр)?
Люба | 2014-04-04
Висота форми, у якій я випікала кекс, – 7,5 см, діаметр – 24 см, діаметр отвору всередині форми – 8 см, але такий розмір форми не є обов’язковим, можна взяти будь-яку невелику форму.
Natalie | 2014-05-29
Дякую Вам за рецепт!!! Я спекла i дуже задоволена результатом!
Галя | 2015-07-12
Дуже вдячна Вам за рецепт кексу. Печу дуже рідко і не завжди вдало, а кекс получився ну дуже – дуже смачний. Стане моїм фірмовим блюдом як і піца за Вашим рецептом. Ще раз дякую за Ваші рецепти)))
Люба | 2015-07-13
На здоров’я.
Дана | 2016-02-14
Величезне спасибі за рецепт. А якщо нема шоколаду, чи можна використати какао і в яких пропорціях?
Люба | 2016-02-15
Дано, в даному рецепті шоколад є обов’язковим інгредієнтом, какао тут не підійде.
Оксана | 2017-03-31
Чи можна використати заморожені вишні? Чи потрібно попередньо відварити вишні?
Люба | 2017-04-01
Оксано, вишні відварювати не потрібно. Їх слід лише розморозити, щоб стекла зайва рідина.
Оля | 2017-06-03
А можна без алкоголю?
Марія | 2017-10-10
Як думаєте, можна спекти мінікексики? Маю на увазі форму на 12 штук маленьких замість 1 великого кекса?
Люба | 2017-10-11
Маріє, так, можна. Лише час випікання треба трохи зменшити.
Галя | 2018-09-08
Підкажіть а якщо зробити торт із тіста то який крем підійде і чи робити пропитку( в нас синуля дуже любить цей кекс хочу його інтерпритувати в торт на його день народження)
Люба | 2018-09-09
Галю, я думаю, що сюди підійшов би якийсь вершковий або вершково-шоколадний крем. Крем можна приготувати за рецептом, який використовується в класичному рецепті вишневого торта «Чорний ліс». Звідти ж можна запозичити ідею для просочування коржів.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору