Розсольник на яловичих нирках

Розсольник з нирками. Рецепт приготування.
Інгредієнти на 3 л. води:
  • яловичі нирки - 500 г
  • картопля - 500 г
  • квашені огірки - 300 г і розсіл при потребі
  • перлова крупа - 100 г
  • морква - 150 г
  • цибуля - 150 г
  • олія для смаження
  • лавровий лист
  • сіль, чорний мелений перець
  • зелень петрушки
  • сметана
Розсольник з нирками.
Приготування розсольника:
Нарізані нирки
Нирки очистити від жиру і плівок, нарізати невеликими шматками і добре промити.
Нирки варяться.
Залити нирки великою кількістю холодної води, довести до кипіння, зняти піну, злити воду і промити.
Потім нирки знову залити холодною водою (3 л.), довести до кипіння і на малому вогні, накривши кришкою, варити 1 год.
Обсмажуємо перловку.
Поки варяться нирки, на розжареній сковорідці обсмажити перлову крупу, весь час помішуючи. Смажити потрібно на середньому вогні до коричневого кольору, приблизно 4-5 хв.
Додаємо перловку в каструлю.
Обсмажену крупу промити, додати в каструлю з нирками і варити 30 хв.
Нарізана картопля.
Тим часом почистити і нарізати невеликими шматками картоплю.
Нарізана півкільцями цибуля.
Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
Нарізана соломкою морква.
Почищену моркву нарізати тоненькою соломкою.
Нарізані соломкою квашені огірки.
Очищені від шкірки огірки також нарізати тоненькою соломкою, або натерти на крупній терці.
Додаємо картоплю в каструлю.
Після того, як перлова крупа поварилася 30 хв., в каструлю додати картоплю. Довести до кипіння, трошки посолити і варити 10 хв.
Додаємо в каструлю огірки.
Потім в каструлю додати огірки, варити 10-15 хв.
Обсмажуємо цибулю до прозорого стану.
Тим часом на олії злегка обсмажити цибулю.
Додаємо моркву в сковорідку.
Потім додати моркву і обсмажити разом з цибулею.
Додаємо засмажку в каструлю.
Засмажку додати в каструлю.
Додаємо лавровий лист і перець. Розсольник з нирками готовий.
Слідом додати лавровий лист, поперчити. Якщо, на ваш смак, розсольник не достатньо солений, додати розсіл з огірків і варити ще 5 хв. В кінці додати січену зелень петрушки в каструлю, або безпосередньо в тарілку при подачі. Розсольник з нирками готовий.
Розсольник з нирками подавати зі сметаною.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 13570
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-02-09
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (6):Марія | 2012-07-20
Дуже дуже смачно!!!
Марія | 2015-09-25
Дякую за рецепт. Дуже смачно.
Люба | 2015-09-25
На здоров’я :)
Оксана | 2016-03-01
Надзвичайно смачно.
Валентин | 2016-06-19
Коли приготував і зкуштував, згадав дитинство. Дякую.
Люба | 2016-06-21
На здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору