![Фото 1 Нарізані нирки](files/pershi/rozsolnyk/nyrky.jpg)
Нирки очистити від жиру і плівок, нарізати невеликими шматками і добре промити.
![Фото 2 Нирки варяться.](files/pershi/rozsolnyk/nyrky-var.jpg)
Залити нирки великою кількістю холодної води, довести до кипіння, зняти піну, злити воду і промити.
Потім нирки знову залити холодною водою (3 л.), довести до кипіння і на малому вогні, накривши кришкою, варити 1 год.
![Фото 3 Обсмажуємо перловку.](files/pershi/rozsolnyk/perlovka.jpg)
Поки варяться нирки, на розжареній сковорідці обсмажити перлову крупу, весь час помішуючи. Смажити потрібно на середньому вогні до коричневого кольору, приблизно 4-5 хв.
![Фото 4 Додаємо перловку в каструлю.](files/pershi/rozsolnyk/+perlovka.jpg)
Обсмажену крупу промити, додати в каструлю з нирками і варити 30 хв.
![Фото 5 Нарізана картопля.](files/pershi/rozsolnyk/kartoplya.jpg)
Тим часом почистити і нарізати невеликими шматками картоплю.
![Фото 6 Нарізана півкільцями цибуля.](files/pershi/rozsolnyk/cybulya.jpg)
Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
![Фото 7 Нарізана соломкою морква.](files/pershi/rozsolnyk/morkva.jpg)
Почищену моркву нарізати тоненькою соломкою.
![Фото 8 Нарізані соломкою квашені огірки.](files/pershi/rozsolnyk/ogirky.jpg)
Очищені від шкірки огірки також нарізати тоненькою соломкою, або натерти на крупній терці.
![Фото 9 Додаємо картоплю в каструлю.](files/pershi/rozsolnyk/+kartoplya.jpg)
Після того, як перлова крупа поварилася 30 хв., в каструлю додати картоплю. Довести до кипіння, трошки посолити і варити 10 хв.
![Фото 10 Додаємо в каструлю огірки.](files/pershi/rozsolnyk/+ogirky.jpg)
Потім в каструлю додати огірки, варити 10-15 хв.
![Фото 11 Обсмажуємо цибулю до прозорого стану.](files/pershi/rozsolnyk/cyb-smazh.jpg)
Тим часом на олії злегка обсмажити цибулю.
![Фото 12 Додаємо моркву в сковорідку.](files/pershi/rozsolnyk/+morkva.jpg)
Потім додати моркву і обсмажити разом з цибулею.
![Фото 13 Додаємо засмажку в каструлю.](files/pershi/rozsolnyk/+zazharka.jpg)
Засмажку додати в каструлю.
![Фото 14 Додаємо лавровий лист і перець. Розсольник з нирками готовий.](files/pershi/rozsolnyk/gotovo.jpg)
Слідом додати лавровий лист, поперчити. Якщо, на ваш смак, розсольник не достатньо солений, додати розсіл з огірків і варити ще 5 хв. В кінці додати січену зелень петрушки в каструлю, або безпосередньо в тарілку при подачі. Розсольник з нирками готовий.