Сирний пиріг з цибулею

Сирний пиріг з цибулею. Рецепт приготування.
Інгредієнти для тіста:
  • борошно - 200 г
  • масло вершкове - 100 г
  • вода - 4-5 ст. л.
Інгредієнти для начинки:
  • сир твердий (в мене “Сметанковий”) - 200 г
  • бринза - 100-150 г
  • цибуля - 100 г
  • яйця - 2 шт.
  • молоко - 100 г
  • вершки - 100 г
  • оливкова олія - 2 ст. л.
  • мелений мускатний горіх - 0,5 ч. л.
  • паприка - 0,5 ч. л.
  • сіль за бажанням
Сирний пиріг з цибулею.
Приготування сирного пирога з цибулею: Для випікання цього пирога я використовую неглибоку форму діаметром 28 см. За даним рецептом сирний пиріг виходить смачним і соковитим. Тут головне не “переборщити” з сіллю, оскільки сир в начинці сам по собі є солений. Тому солити треба обережно, або взагалі не додавати солі.
Вершкове масло з борошном
Розм’якле масло добре перетерти з борошном.
Додаємо до борошна воду.
Додати воду і замісити круте тісто.
Замішуємо тісто і ставимо йога на 30 хв. в холодильник.
Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 1 год.
Розкачуємо тісто і викладаємо у форму.
На присипаній борошном поверхні розкатати тісто кругом. Розмір розкатаного тіста повинен бути трохи більшим за розмір форми. Тісто викласти у форму і сформувати бортики. Потім виделкою в тісті зробити проколи для виходу пари. Форму з тістом покласти в розігріту до 200 °С духовку і випікати 10-15 хв.
Нарізаємо кубиками і обсмажуємо до прозорого стану цибулю.
Цибулю почистити, нарізати кубиками і на оливковій олії підсмажити до золотистого кольору і трошки посолити (за бажанням).
Тремо на крупній терці сир.
Сир натерти на крупній терці.
Сир, цибулю і паприку змішуємо.
В посудину викласти сир, підсмажену цибулю і паприку, все перемішати.
Збиваємо яйця і додаємо до них мускатний горіх і вершки.
Яйця збити міксером, додати мускатний горіх і вершки.
Потім додаємо молоко.
Слідом вилити молоко і збити все міксером.
Викладаємо сирну начинку в корж.
На напівготовий корж викласти сир з цибулею.
І заливаємо збитими з молоком і вершками яйцями.
Потім сир залити яєчно-молочною сумішшю. Форму з пирогом поставити в розігріту до 220 °С духовку і випікати 20-25 хв.
Сирний пиріг з цибулею готовий.
Сирний пиріг з цибулею готовий.
Сирний пиріг з цибулею добре смакує як гарячий, так і холодний.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 20373
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-02-17
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (6):Оксана | 2015-12-09
Дуже смачний пиріг! Зрештою, як і всі інші рецепти, що є на вашому сайті.
Настюха | 2016-01-15
Печу його вже третій раз. Смакотааааа!
Тетяна | 2016-02-03
Дуже гарний рецепт. Дякую.
Аня | 2016-02-22
Дуже - дуже смачно, дякую!
Ярослав | 2016-03-15
Дуже смачно!
Люба | 2016-03-15
Всім велике дякую за увагу до рецепта :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору