Шоколадно-бананові млинці з апельсиновим сиропом

Шоколадно-бананові млинці з апельсиновим сиропом. Рецепт приготування.
Інгредієнти для млинців:
  • борошно - 150 г
  • яйця - 2 шт.
  • молоко - 450 г
  • цукор - 0,5 ст. л.
  • цедра з половини апельсина
  • чорний шоколад - 25 г
  • банани - 2 шт.
  • олія - 2 ст. л.
  • дрібка солі
Інгредієнти для сиропу:
  • цедра з одного апельсина
  • свіжовичавлений апельсиновий сік - 200 мл.
  • цукор - 4 ст. л.
Шоколадно-бананові млинці з апельсиновим сиропом.
Приготування шоколадно-бананових млинців:
В каструлю висипаємо цедру апельсина і цукор
Спочатку готуємо сироп. На дрібній терці натерти цедру з одного апельсина і перетерти з цукром.
Потім додаємо апельсиновий сік.
Додати 200 мл. апельсинового соку. Розмішати.
Деємо покипіти 5 хв.
Довести до кипіння і на малому вогні, постійно помішуючи, кип’ятити 5 хв. Відставити з вогню і охолодити.
Кладемо в посудину борошно, яйця, цедру апельсина і додаємо цукор.
Поки сироп охолоджується, готуємо млинці. Борошно викласти в посудину. До борошна додати яйця, терту цедру апельсина, дрібку солі, 0,5 ст. л. цукру ...
Туди ж додаємо молоко і розмішуємо.
... і трошки молока (приблизно 100 мл.). Все розмішати до однорідної маси.
Потім додаємо олію.
Потім додати олію, знову все добре перемішати, щоб не залишилося грудочок.
Після цього тремо на терці шоколад і додаємо в посудину.
Шоколад натерти на дрібній терці і додати до тіста. Розмішати.
Додаємо решту молока і розмішуємо до однорідної маси.
Потім, постійно помішуючи, поступово вилити решту молока.
Розмішуємо вінчиком тісто.
Отриману масу добре збити вінчиком.
Нарізаємо банани.
Банани очистити від шкірки і нарізати тоненькими кружечками.
Смажимо млинці на сковорідці.
На розпеченій сковорідці посмажити тоненькі млинці. На кожен млинець, поки тісто ще не схопилося, викласти кружечки бананів. Підсмажити. Потім за допомогою широкої дерев’яної лопатки або руками перевернути млинець, і трошки обсмажити з другого боку.
Доречі, банани можна окремо підсмажити на олії чи вершковому маслі з обох боків і потім загорнути їх у готові млинці.
Шоколадно-бананові млинці з апельсиновим сиропом готові.
Ще теплі млинці викласти на тарілки і полити апельсиновим сиропом. Шоколадно-бананові млинці з апельсиновим сиропом готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 8503
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-02-24
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (4):Оля | 2013-10-21
Смакота. Моєму синочку ДУЖЕ сподобаись. Дякую за хороші рецепти!!!
Оля | 2013-10-21
Оля, на здоров’я :)
Наталя | 2015-02-02
Тут цедра використовується два рази. То як? Ту цедру що спочатку натерти розділити на дві частини?
Люба | 2015-02-02
Для тіста на млинці використовується цедра з половини апельсина, а для сиропу – з цілого. В переліку інгредієнтів все вказано, – читайте, будь ласка, уважніше :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору