Домашній майонез (на жовтках)

Майонез домашній (на жовтках). Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • олія рафінована соняшникова, оливкова або їх суміш - 100-150 г
  • жовтки - 2 шт.
  • лимонний сік - 1 / 2 ст. л.
  • сіль - 1 / 3 ч. л.
  • чорний мелений перець - дрібка (за бажанням)
  • порошок гірчиці (можна взяти готову) - 1 / 2 ч. л.
Майонез домашній (на жовтках).
Приготування домашнього майонезу:

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Розтираємо в ступці зерна гірчиці в порошок.
Оскільки в мене гірчиця в зернах, я перетираю її в порошок.
В посудину кладемо два жовтки, сіль, цукор, гірчицю і додаємо лимонний сік.
Ретельно відділити жовтки від білків. В посудину викласти жовтки, сіль, цукор, гірчицю і додати лимонний сік.
Додаємо свіжомелений перець.
Поперчити і збити все міксером до однорідної маси (приблизно 1 хв.).
Жовтки зі спеціями збиваємо міксером протягом 1 хв., після цього тоненькою струйкою вливаємо олію, продовжуючи збивати міксером.
Продовжуючи збивати міксером, помаленьку, буквально по краплях (це дуже важливо, інакше майонез буде розшаровуватись), ввести олію. При цьому треба слідкувати щоб олія з жовтками змішувалась в однорідну масу. Додавши таким чином 2 ст. л. олії, можна починати вводити її більшими порціями: по 1 ст. л. або поступово вливати тоненькою цівкою.
Домашній майонез готовий.
Домашній майонез готовий. Зберігати в холодильнику в щільно закритій посудині не більше 4-5 днів.
До майонезу можна додати часник, оливки, твердий сир, квашені огірки і ... одним словом – експерементуйте :)
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 13905
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-03-13
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (9):Наталка | 2012-03-14
Мені більше подобається майонез з цілого яйця, виходить менше жирний. Потрібно 1 яйце, 2/3 склянки олії, оцту та спеції за бажанням. Правда цей майонез потрібно збивати не міксером, а блендером.
Люба | 2012-03-14
Наталка, іноді я також роблю майонез з цілих яєць. Незабаром викладу рецепт.
Алла | 2013-07-18
Гарний сайт. Схожий на сайт Анастасії Скрипкіної, яким я постійно користуюсь. Але у вас немає можливості друку. Шкода. Бажаю успіху.
Люба | 2013-07-18
Алла, дякую за побажання :) А роздрукувати будь-яку сторінку у (на скільки я знаю) будь-якому веб-оглядачі можна за допомогою комбінації клавіш Ctrl+P (P латинське) :)
Аня | 2014-06-28
Який термін зберігання такого майонезу?
Люба | 2014-06-28
Термін зберігання такого майонезу в холодильнику – 4-5 днів.
Ірина | 2015-03-22
А в чому принципова різниця між збиванням блендером і міксером?
Люба | 2015-03-22
Власне міксером продукти ми збиваємо, тобто перемішуємо їх з повітрям, якщо можна так сказати. А основне призначення блендера – подрібнення продуктів, ну і, при потребі, перемішування їх між собою. Якось так :)
Ганна | 2015-10-06
Я робила майонез з 1 яйцем і збивала міксером, а не блендером. Правда робила це довго 20 - 25 хв. і олію додавала так, як в цьому рецепті.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору