Приготування рисової локшини з креветками:
Рисова локшина з креветками – проста, поживна і дуже смачна страва, яка урізноманітнить ваш домашній раціон під час посту. Зрештою, її можна запропонувати і гостям. До локшини, крім або замість креветок, можна додати інші улюблені морепродукти: кальмари, мідії, морські гребінці тощо.
Креветки очистити і просушити серветкою.
Зубчики часника розчавити ножем.
Помідори нарізати невеликими шматками і долити соку (з помідорів).
Зелень петрушки посікти ножем.
На розігріту сковорідку вилити олію і викласти часник з креветками. На середньому вогні смажити 2 хв., періодично помішуючи.
Потім додати зелень петрушки, перемішати.
Вилити вино і трошки потушкувати (щоб вино трошки випарувалося).
Далі додати помідори з соком, сіль ...
... і гострий перець.
Все перемішати, накрити кришкою, тушкувати 4-5 хв.
Вміст сковорідки викласти до злегка підсоленої рисової локшини (яку приготувати завчасно за інструкцією, що вказана на упаковці) і акуратно перемішати. Рисова локшина з креветками готова.