Приготування томатного соусу з базиліком:
Цей томатний соус подається з макароном. Ще гарячий соус слід перемішати зі щойно звареними макаронами, викласти порційно на тарілки і присипати тертим пармезаном. Якщо соус залишився, його можна зберігати в холодильнику 3-4 дні. Потім перед вживанням розігріти.
![Фото 1 Нарізані томати.](files/sousy/tomatnyj-sous-bazylikom/tomaty.jpg)
Помідори викласти в тарілку, порізати на шматки і долити сік.
![Фото 2 Нарізана кубиками морква.](files/sousy/tomatnyj-sous-bazylikom/morkva.jpg)
Моркву почистити, нарізати кубиками.
![Фото 3 Нарізана кубиками цибуля.](files/sousy/tomatnyj-sous-bazylikom/cybulya.jpg)
Цибулю почистити нарізати кубиками.
![Фото 4 Нарізані стебла селери.](files/sousy/tomatnyj-sous-bazylikom/selera.jpg)
Стебла селери нарізати невеликими шматочками.
![Фото 5 Всі інгредієнти в каструлі.](files/sousy/tomatnyj-sous-bazylikom/var.jpg)
Помідори з соком, цибулю, моркву і селеру, викласти в посудину, долити 200 г води.
![Фото 6 Варяться.](files/sousy/tomatnyj-sous-bazylikom/varytsya.jpg)
Все перемішати, накрити кришкою і варити на малому вогні до готовності моркви (приблизно 40 хв.).
![Фото 7 Перетираємо зварені інгредієнти.](files/sousy/tomatnyj-sous-bazylikom/pereterty.jpg)
Варені овочі перетерти. Можна використати металеве сито, але не блендер, тому що в результаті отримаємо овочеве пюре, а нам потрібен соус з дрібними шматочками овочів.
![Фото 8 Базилік крупно нарізати.](files/sousy/tomatnyj-sous-bazylikom/bazylik.jpg)
Базилік крупно нарізати.
![Фото 9 Додаємо в соус оливкову олію.](files/sousy/tomatnyj-sous-bazylikom/+oliya.jpg)
В каструлю з перетертими овочами додати олію, сіль, перець і перемішати.
Соус повинен бути не надто густим, але й не водянистим. Якщо по його поверхні провести ложкою – слід повинен зникнути. Якщо соус вийшов загустий – долийте кип’яченої води, а якщо зарідкий – вваріть його до потрібної густини.
![Фото 10 Солимо, перчимо, додаємо базилік і проварюємо 5 хв.](files/sousy/tomatnyj-sous-bazylikom/+bazylik.jpg)
Потім додати нарізаний базилік.
![Фото 11 Томатний соус з базиліком готовий.](files/sousy/tomatnyj-sous-bazylikom/gotovo.jpg)
Все перемішати, довести до кипіння і на малому вогні варити 2-3 хв. Томатний соус з базиліком готовий.