Безе з фундуком і какао

Безе з фундуком і какао. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • яєчні білки - 4 шт.
  • цукор - 200 г (1 склянка)
  • фундук - 50 г (0,5 склянки)
  • какао-порошок - 1 ст. л.
  • дрібка солі
Безе з фундуком і какао.
Приготування безе з фундуком і какао:
Фундук обсмажується на сковорідці.
На розжареній сковорідці обсмажити горіхи, періодично помішуючи 6-7 хв.
Подрібнюємо обсмажений фундук в блендері.
Потім горіхи очистити від шкірок і подрібнити в блендері.
Збиваємо в густу піну білки.
Білки відокремити від жовтків, викласти в суху посудину, додати дрібку солі і збити їх міксером в густу піну.
Продовжуючи збивати білки додаємо цукор.
Продовжуючи збивати білки, поступово (по 1-2 ст. л.) висипати до них цукор.
Після цукру додаємо какао і знову збиваємо.
Потім додати просіяне через сито какао і знову збити міксером.
Так як збиті білки мають властивість осідати, то наступні кроки робимо швидко, але акуратно :)
Потім до білків додаємо подрібнений фундук і перемішуємо ложкою.
Після цього додати подрібнені горіхи і обережно перемішати ложкою, підбираючи масу з боків досередини.
На застелене пергаментним папером деко відсаджуемо білкову масу через кулінарний шприц (чи ложкою).
Білкову масу відсадити на застелене пергаментним папером деко через кулінарний шприц, або викласти столовою ложкою. Віпікати приблизно 1,5 год. при температурі 100 °С на верхньому ярусі духовки.
Безе з фундуком і какао готове.
Безе з фундуком і какао готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 7956
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-03-22
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору