Приготування курячого бульйону з домашньою локшиною.
![Фото 1 Курка вариться.](files/pershi/kuryachyj-bulyon/varytsya.jpg)
Курку заздалегідь відмочити в холодній воді (3-4 год.). Потім добре її промити, залити холодною водою і на великому вогні довести до кипіння. Як тільки вода почне закипати (важливо не пропустити цей момен, інакше бульйон може помутніти), вогонь зменшити до мінімального, каструлю накрити кришкою і варити до готовності (приблизно 2 год.), поки м’ясо не стане дуже ніжне, м’яке і буде легко відділятися від кісток. Якщо готуєте бульйон із домашньої курки, то, як правило, варити її потрібно значно довше, приблизно 4-5 год. Протягом перших 10 хв., після того, як закипить бульйон, потрібно періодично знімати шумовиння.
![Фото 2 Порізана морква.](files/pershi/kuryachyj-bulyon/morkva.jpg)
Моркву почистити, порізати брусками.
![Фото 3 Цибуля.](files/pershi/kuryachyj-bulyon/cybulya.jpg)
Цибулю почистити, зробити хрестоподібний надріз.
![Фото 4 Курячий бульйон.](files/pershi/kuryachyj-bulyon/kurinyj-bulyon.jpg)
Приблизно за півгодини до готовності курки в каструлю додати порізану моркву і цибулю, посолити. Варити 30 хв., після чого відставити з вогню і вийняти цибулю. Курячий бульйон готовий.
![Фото 5 Готуємо домашню локшину.](files/pershi/kuryachyj-bulyon/boroshno.jpg)
Поки вариться бульйон, готуємо локшину.
В посудину висипати борошно, зробити невелике заглиблення і збити туди яйця.
![Фото 6 Тісто.](files/pershi/kuryachyj-bulyon/tisto.jpg)
Замісити туге тісто. Якщо в процесі замішування тісто видасться вам надто крутим, – додайте трішки води. Потім загорнути тісто в поліетиленовий пакет і залишити на 10-15 хв.
![Фото 7 Розкачане тісто.](files/pershi/kuryachyj-bulyon/rozkachane.jpg)
Розділити тісто на 2 частини і кожну тоненько розкачати (1 мм.) на присипаній борошном дошці. Дати тісту підсохнути, хвилин 10, присипати борошном...
![Фото 8 Закручуємо тісто рулетом і нарізаємо локшину.](files/pershi/kuryachyj-bulyon/lokshyna.jpg)
...скрутити в рулет і тоненько нарізати.
![Фото 9 Підсушуємо домашню локшину.](files/pershi/kuryachyj-bulyon/sushytsya.jpg)
Нарізані “рулетики” злегка притрусити борошном, розтрусити і викласти на тканину, дати підсохнути. Добре висушену локшину можна зберігати в щільно закритій посудині.
![Фото 10 Локшина вариться.](files/pershi/kuryachyj-bulyon/var-loksh.jpg)
Локшину викласти у підсолену киплячу воду і варити 5-7 хв. Потім процідити в друшляку і промити холодною протічною водою. Домашня локшина готова.
![Фото 11 Загортаємо інший бік.](files/pershi/kuryachyj-bulyon/gotovo.jpg)
Відварену локшину розкласти в порційні тарілки, викласти шматочки м’яса і залити гарячим бульйоном. Поперчити і притрусити зеленню петрушки. Курячий бульйон з домашньою локшиною готовий.