Приготування супу страчателла:
Страчателла – популярний італійський суп, що готується з яєць, сиру, манки та петрушки на курячому бульйоні. З італійської “stracciato” перекладається, як “розірваний”, “лахміття”. Звідси і пішла назва супу, бо саме у “лахміття” перетворюється сире яйце, коли його виливають в окріп.
Зазвичай страчателла готується на курячому (рідше на м’ясному) бульйоні, з додаванням до нього цибулі, моркви та селери. Але, за бажанням, цей суп можна приготувати на міцному овочевому відварі. А ще цей смачний, легкий суп є дуже простий і швидкий в приготуванні :). Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 4 порції.
![Фото 1 Бульйон.](files/2013/pershi/strachatella/bulyon.jpg)
В окрему посудину відлити 200 гр. бульйону і поставити в холодильник. Бульйон, що залишився (1,1 л.) налити в каструлю і довести до кипіння.
![Фото 2 Натертий пармезан.](files/2013/pershi/strachatella/syr.jpg)
Тим часом сир Пармезан натерти на дрібній терці.
![Фото 3 Збиваємо яйця.](files/2013/pershi/strachatella/yaycya.jpg)
В окремій посудині збити яйця.
![Фото 4 Доливаємо до яєць бульйон.](files/2013/pershi/strachatella/+bulyon.jpg)
До яєць влити охолоджений бульйон.
![Фото 5 Додаємо до яєць з бульйоном манку.](files/2013/pershi/strachatella/+manka.jpg)
Додати манну крупу і мускатний горіх. Все ретельно перемішати.
![Фото 6 Додаємо тертий пармезан.](files/2013/pershi/strachatella/+syr.jpg)
Слідом викласти натертий Пармезан…
![Фото 7 Додаємо петрушку.](files/2013/pershi/strachatella/+petrushka.jpg)
…і дрібно посічену зелень петрушки. Знову все перемішати.
![Фото 8 Вливаємо яєчну суміш в киплячий бульйон.](files/2013/pershi/strachatella/kastrulya.jpg)
В киплячий бульйон поступово влити яєчну суміш, при цьому постійно помішувати вінчиком. Потім на великому вогні довести до кипіння,продовжувати помішувати вінчиком.
![Фото 9 Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем.](files/2013/pershi/strachatella/sil-perets.jpg)
Коли суп закипить, вогонь зменшити і варити 4-5 хв., час від часу помішуючи ложкою, щоб манна крупа не пристала до дна. Приправити сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
![Фото 10 Суп страчателла готовий.](files/2013/pershi/strachatella/gotovo.jpg)
Зварений ще гарячий суп розлити в порційні тарілки, присипати Пармезаном, посередині викласти гірку тертого твердого сиру (типу Російський, Гауда) і посипати січеною зеленню петрушки. Суп страчателла готовий.