Квасоля з тушкованими овочами
Інгредієнти:
- біла квасоля (в мене сушена) - 1 склянка
- ріпчаста цибуля - 150 г
- помідори свіжі чи у власному соці - 200 г
- морква - 250 г
- часник - 2-3 зубчики
- лавровий лист - 1 шт.
- соняшникова олія для смаження
- сіль, чорний мелений перець
Приготування квасолі з тушкованими овочами.
Приготувала цю страву за порадою моєї дорогенької подруги Оксанки, і не пошкодувала,– це справді смачно, та ще й дуже доречно в період посту. Оксаночко, дякую тобі ! :)
Подавати таку квасолю можна як гарнір чи як основну страву. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 4-5 порцій, це вже залежить від апетиту :)
Квасолю залити водою і залишити наніч.
Потім квасолю залити чистою водою, довести до кипіння, додати лавровий лист, посолити, накрити кришкою і на малому вогні варити приблизно 1-1,5 год. до готовності. Щоб квасоля не полущилася, її слід залишити на деякий час у воді, де вона варилась. Після того, як вода охолоне, квасолю відкинути на друшляк.
Цибулю очистити від шкірки і нарізати півкільцями.
Почищену моркву потерти на крупній терці.
Помідори опустити на 20 с. в окріп, охолодити під струменем холодної води, зняти шкірку і подрібнити в блендері або дрібно порізати ножем.
Порізану цибулю обсмажити на соняшниковій олії до прозорого стану.
Додати моркву, трохи посолити і на невеликому вогні тушкувати приблизно 10 хв., поки морква добре не зм’якне.
Потім до моркви з цибулею додати подрібнені томати і вже на середньому вогні, періодично помішуючи, тушкувати ще 5 хв.
Після цього до овочів викласти зварену квасолю, перемішати. При потребі досолити, поперчити, витиснути через часникодавку часник, знову перемішати…
…і відставити з вогню. При подачі страву посипати січеною зеленню петрушки чи кінзи. Квасоля з тушкованими овочами готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 96973
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-12-19
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (12):На здоров’я Люба) Дуже приємно, що ти прислухалась до моїх слів!
Гарний рецепт. Готувала, але без помідорів. Дуже смачно і корисно. Можна їсти як теплим так і холодним.Ням ням. Дякую за рецепт.
А з помідорчиками ще смачніше буде ;)
А ще замінити помідори можна томатною пастою чи соусом.
Дуже-дуже смачно! Часничок придає неймовірного смаку. Неймовірно смачно, я не очікувала на такий результат. Дякую за рецепт!
Іро, на здоров’я! Дуже рада, що рецепт Вам так сподобався :)
Забагато фотографій. Всі добре знають, як виглядає терта морква... За сам рецепт напишу пізніше. Готую...
Пане Романе, всі і картоплю варити вміють, але на цьому сайті кожен вчиться чомусь цікавому, оригінальному. З Вашого боку просто невиховано робити пані Любі такі зауваження, враховуючи її старання. Я, наприклад, одержую естетичне задоволення від усіх фото, чітко розписаного процесу. Так що свою ложку дьогтю тримайте при собі. Пані Любо, щиро дякую за Вашу велику працю)))
Дуже смачно! І дуже зрозуміло все пояснено. Дякую!
Дуже смачно. Готую тільки по вашому рецепту вже не один раз. Домашні в захваті. Дякую.
Людмило, на здоров'я вам і вашим рідним :)