Курка по-мароканськи

Курка по-мароканськи.
Інгредієнти:
  • курка (гомілки, стегна) - 1 кг
  • помідори у власному соці - 500 г
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • часник - 4-5 зубчиків
  • лимон (невеликий) - 1 шт.
  • оливки - 60 г
  • солодка паприка - 1 ст. л.
  • зіра (кумин) - 1/2 ст. л.
  • оливкова олія - 3 ст. л.
  • сіль - 2 ч. л. або за смаком
Курка по-мароканськи. Інгредієнти.

Приготування курки по-мароканськи.

Часник, солодка паприка, зіра та сіль.
Спершу готуємо маринад. У миску, де буде маринуватися курка, вичавити часник, додати солодку паприку, мелену в кавомолці або перетерту в ступці зіру і сіль (1 ч. л.). Ретельно все перетерти / перемішати ложкою.
Додаємо оливкову олію.
Додати оливкову олію, перемішати.
Перемішуємо курку з маринадом.
В миску з маринадом викласти шматочки курки. За бажанням, кістки можна видалити і порізати м’ясо меншими шматками. Курку ретельно перемішати з маринадом. Накрити кришкою чи харчовою плівкою і помістити в холодильник мінімум на 3 год., можна наніч. В процесі маринування курку бажано кілька разів перемішати.
Почищений і порізаний дольками лимон.
Лимон очистити від шкірки, порізати плястерками, вибрати кісточки,…
Лимони перемішані з сіллю.
… засипати сіллю (1 ч. л.) і перемішати. Лимон, так само, як і курку, помістити в холодильник на 3 год. або наніч.
Дрібно порізані томати.
Коли курка замаринувалась, приступаємо до подальшого її приготування. Цибулю очистити і порізати кубиками.
Дрібно порізані томати.
Помідори при потребі очистити від шкірки і також порізати кубиками.
Курка смажиться.
На сковорідці розігріти трошки олії і викласти замариновану курку. З кожного боку смажити на середньому вогні по 5 хв. до рум’яної скоринки. Обсмажену курку викласти в миску.
Цибуля смажиться.
В сковорідку, де смажилась курка, викласти цибулю. Помішуючи, смажити до прозорого стану.
Додаємо томати до цибулі.
Додати помідори, перемішати.
Викладаємо курку, лимони і оливки в сковорідку.
Слідом викласти обсмажені шматки курки, додати оливки і солений лимон. Соус довести до кипіння, при потребі все досолити, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 35 хв. до готовності курки. Час від часу курку слід поливати соусом, в якому вона тушкується.
Курка по-мароканськи готова.
В кінці приготування можна додати зелень петрушки. Курка по-мароканськи готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 21344
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2018-06-07
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (6):Вікторія | 2018-06-13
Цікавий рецепт! Дякую! Обов’язково спробую на днях))
Люба | 2018-06-14
Вікторіє, сподіваюсь, Вам буде смачно.
Богдана | 2018-06-25
Цікавий рецепт. Не хотілось би на жирі з курки смажити цибульку. Це зовсім некорисно та навіть шкідливо.Звичайно так смачніше, але я б смажила на чистій оліі. Дуже хороший рецепт з запіканням. Дякую.
Люба | 2018-06-26
Прошу :)
Олена | 2019-08-19
Я усіх вразила цією смакотою. Дякую за черговий надійний рецепт. Чекаю на новинки.
Люба | 2019-08-20
Олено, на здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору