винний оцет і лимонний сік - 3 ст. л. (по 1.5 ст. л.)
оливкова олія - 8 ст. л.
сіль - 2 ч. л. або за смаком
Приготування закуски з баклажанів.
Баклажани нарізати плястерками довільної форми, товщиною 3-5 мм.
Баклажани викласти на розігріту сковорідку-гриль або звичайну сковорідку (без олії) і добре підрум’янити на середньому вогні з обох боків (як на фото).
Дно посудини невеликої ємкості злегка змастити заправкою. Далі щільно викласти шар підрум’янених баклажанів. Зверху рівномірно змастити заправкою, таким чином перекласти всі баклажани.
Посудину з баклажанами закрити кришкою або харчовою плівкою і помістити в холодильник мінімум на 2 год., щоб баклажани просяклися заправкою. Зберігати баклажани в холодильнику. Пікантна закуска з баклажанів готова.