Сьомга слабосолена

Сьомга слабосолена. Фото.
Інгредієнти:
  • філе сьомги - 1 кг
  • сіль - 2 ст. л.
  • цукор - 1 ст. л.
  • оливкова олія - 2 ст. л. (за бажанням)
Сьомга слабосолена. Інгредієнти.
Приготування:
Просушуємо філе сьомги салфетками.
Філе сьомги промити в холодній воді, просушити салфетками, чи тканиною і нарізати тонкими шматками товщиною 5-10 мм. Якщо ніж гострий, то нарізати шматки потрібної товщини не важко =)
Змішуємо сіль і цукор.
Змішати 2 ст. л. солі і 1 ст. л. цукру.
Насипаємо на дно посудини суміш солі і цукру.
Дно посудини посипати сіллю з цукром. Рибу краще солити в емальованій, або керамічній посудині, але не в металевій.
Викладаємо нарізане філе сьомги шарами, пересипаючи кожен шар сіллю з цукром.
Викласти шар риби, скропити оливковою олією і знову посолити, викладаючи таким чином шар за шаром, поки не викладете всю рибу.
Закриваємо посудину кришкою.
Коли риба викладена, закрити посудину кришкою і поставити в холодильник. Через 12-16 годин слабосолена сьомга готова.
Перед подачею скропити шматки риби лимонним соком.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 15946
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-07-18

Коментарі до цього рецепта (3):Олена | 2011-12-17
Клас! Обов'язково спрбую :))
Кіара | 2013-11-08
О! Це чудова сьомга!!!! Раніше купувала охолоджену, а зараз беру морожену й розморожую. Подаю з четвертинками лимону й багетом)
Сніжана | 2017-01-05
Сьомга клас!!!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору