Лоранський пиріг

Лоранський пиріг.
Інгредієнти для тіста:
  • пшеничне борошно - 250 г
  • яйця - 1 шт.
  • вершкове масло або маргарин - 100 г
  • холодна вода - 3 ст. л.
  • дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
  • гриби (печериці) - 400 г
  • куряче філе - 300 г
  • броколі (суцвіття) - 200 г
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • соняшникова рафінована олія - для смаження
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Інгредієнти для заливки:
  • вершки (у мене 20% жирності) - 200 г
  • напівтвердий сир типу Гауда, Голандський - 150 г
  • яйця - 2 шт.
  • мускатний горіх (порошок) - 1 / 2 ч. л.(за бажанням)
Лоранський пиріг. Інгредієнти.
Приготування Лоранського пирога.

Пиріг я випікала у формі з високими бортиками діаметром 26 см.

Борошно та масло в мисці.
Готуємо тісто. Просіяне борошно добре перетерти рукою з холодним вершковим маслом.
Додаємо яйце до борошна.
Додати яйце, дрібку солі і трошки перемішати з борошном.
Додаємо воду до борошна.
Потім додати 3 ст. л. холодної води і…
Тісто на пиріг.
…замісити ніжне м’яке тісто, що не липне до рук. Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30-40 хв.
Цибуля, нарізана кубиками.
Тим часом готуємо начинку. Почищену цибулю порізати кубиками.
Суцвіття броколі.
Броколі розібрати на дрібні суцвіття.
Нарізані плястерками печериці.
Гриби нарізати плястерками.
Нарізане кубиками куряче філе.
Відварене у підсоленій воді куряче філе (варити приблизно 20 хв. після закипання води) порізати кубиками.
Цибуля смажиться.
На рослинній олії обсмажити цибулю до прозорого стану.
Додаємо гриби.
Додати гриби, добре посолити, поперчити і, помішуючи, смажити 10 хв. на невеликому вогні.
Додаємо броколі.
Потім викласти броколі і, так само помішуючи, смажити 5-7 хв.
Додаємо куряче філе.
Далі додати порізане куряче філе, перемішати, при потребі досолити і через 2-3 хв. відставити з вогню.
Додаємо вершки до яєць.
Готуємо заливку. Яйця збити вінчиком до однорідного стану, додати вершки, добре перемішати.
Додаємо сир та мускатний горіх.
Слідом додати сир, натертий на терці з малими отворами. При бажанні, додати мускатний горіх і сіль. Перемішати.
Тісто у формі.
На присипаній борошном стільниці охолоджене тісто розкачати вкруг, діаметром трохи більшим за діаметр форми, в якій беде випікатися пиріг. Тісто викласти у форму, змащену рослинною олією, і сформувати бортики.
Викладаємо начинку.
На тісто викласти начинку, розрівняти її і…
Заливаємо начинку яйцями з сиром.
…рівномірно залити яєчно-сирною сумішшю.
Лоранський пиріг готовий.
Випікати пиріг у розігрітій до 180 °С духовці, приблизно 40 хв. Лоранський пиріг готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 7485
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-05-07

Коментарі до цього рецепта (13):Світлана | 2015-11-28
Мій улюблений пиріг, дякую Вам Люба за смачні рецепти!
Люба | 2015-11-29
На здоров’я :)
Наташа | 2016-01-10
Дуже смачно виходить) дякую Вам ;-)
Люба | 2016-01-11
Прошу :)
Юля | 2016-02-02
Дуже смачно вийшло. Дякую, за рецепт!
Людмила Овчар | 2016-11-08
Він просто офігенний! Обожнюю вашу сторінку, я вже стільки всього готувала! І мій чоловік любить Ваші рецепти.
Люба | 2016-11-09
Людмило, приємно було читати Ваш відгук :) Дякую!
Надія | 2016-11-16
Дуже дякую за смачненький рецепт. Вчора приготувала всім сподобалось. За вашими рецептами готувати дуже легко!!!
Люба | 2016-11-16
На здоров’я :)
Марта | 2016-12-21
Дуже смачним вийшов пиріг. Щиро дякую за ваші рецепти, вже не один спробувала – кожний наступний кращий за попередній :)
Люба | 2016-12-21
Марто, на здоров’я! Щиро дякую за добрі слова :)
Марта | 2017-02-08
Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, який діаметр вашої форми? І чи можна використовувати форму, як на торт?)
Люба | 2017-02-08
Доброго дня, Марто! Я випікала пиріг у формі діаметром 26 см. І форму, як на торт, використовувати можна :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору