Суп-пюре з цвітної капусти «Veloute Dubarry»

Суп-пюре з цвітної капусти «Veloute Dubarry».
Інгредієнти:
  • цвітна капуста - 1 кг
  • цибуля-порей - 150 г
  • вершкове масло - 80 г
  • пшеничне борошно - 70 г
  • вершки (10-15%) - 200 г
  • яєчні жовтки - 2 шт.
  • бульйон (з курки або телятини) - 1,5 л
  • сіль - за смаком
Суп-пюре з цвітної капусти «Veloute Dubarry». Інгредієнти.

Приготування супу-пюре з цвітної капусти «Veloute Dubarry».

Сьогодні у нас в меню надзвичайно смачний і ніжний суп-пюре з цвітної капусти «Veloute Dubarry», який вже давно став класикою французької кухні. Названий він в честь фаворитки короля Людовіка XV графині Дюбаррі, в раціоні якої було багато страв з цвітної капусти. Вона вважала, що цей продукт позитивно впливає на її зовнішність. Кажуть, що багато страв графиня придумувала сама. Одна із них навіть ввійшла в історію французької кухні. Саме цю страву ми приготуємо сьогодні.
До речі, готують цей суп не завжди на бульйоні. Якщо цвітну капусту відварити на молоці і / чи воді, то отримаємо смачну вегетаріанську версію «Veloute Dubarry».
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 5-6 порцій супу.

Порізана цибуля-порей.
Цибулю-порей нарізати кільцями / півкільцями.
Суцвіття цвітної капусти.
З цвітної капусти вирізати качан і розібрати її на суцвіття. Кілька невеликих суцвіть відкласти для декору.
Цибуля-порей смажиться.
В каструльці розтопити вершкове масло, додати цибулю-порей і, помішуючи, смажити на середньому вогні 3-4 хв.
Додаємо борошно до цибулі-порей.
До цибулі-порей додати борошно.
Обсмажуємо цибулю-порей разом з борошном.
Весь час помішуючи, смажити ще 4 хв.
Наливаємо бульйон в каструлю.
Після цього в каструлю влити гарячий бульйон і ретельно перемішати ложкою або вінчиком, щоб розчинились всі грудочки.
Додаємо суцвіття цвітної капусти в бульйон.
Потім в каструлю викласти суцвіття цвітної капусти, довести до кипіння, посолити, накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 35 хв. Коли капуста звариться, вміст каструлі подрібнити блендером до стану пюре.
Збиваємо жовтки з молоком.
В окремій мисці вінчиком перемішати жовтки з вершками.
Додаємо жовткову-молочну суміш до супа.
Отриману суміш тоненькою цівкою влити в суп, при цьому вміст каструлі слід постійно перемішувати вінчиком. Суп, далі помішуючи вінчиком, довести до кипіння, при потребі досолити і відставити з вогню.
Суп-пюре з цвітної капусти «Veloute Dubarry» готовий.
Суцвіття капусти, які ми відклали для декору, опустити на 2-3 хв. в киплячу воду, потім перекласти їх в посудину з дуже холодною водою, щоб зупинити процес варіння. Готовий суп розлити в порційні тарілки, зверху викласти по кілька суцвіть бланшованої капусти і прикрасити зеленню петрушки. Суп-пюре з цвітної капусти «Veloute Dubarry» готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 2592
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-10-30

Коментарі до цього рецепта (2):Роман | 2017-08-06
Пробував, вийшло класно. Дружина просить ще приготувати))). Дякую.
Люба | 2017-08-07
На здоров’ячко :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору