Чанахи по-львівськи

Чанахи по-львівськи. Рецепт приготування.
Інгредієнти на 1,3 л. води:
  • свинина (шия) - 700-800 г
  • картопля - 600 г
  • квасоля червона - 1 склянка
  • помідори 400 г або 1 ст. л.(з гіркою) томатної пасти
  • цибуля - 250 г
  • морква - 200 г
  • часник - 5-6 зубчиків
  • борошно - 4 ст. л.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • свіжомелений чорний перець, сіль
  • зелень петрушки
  • смалець або соняшникова олія для смаження
Чанахи по-львівськи.
Приготування чанахів по-львівськи.

Для приготування чанахів по-львівськи я використовую жирне м’ясо. Сьогодні я взяла свинний ошийок. Також можна використати свинні ребра з додаванням менш жирного м’яса, або приготувати чанахи на самих реберцях. Це вже за бажанням. Дана кількість інгредієнтів розрахована на 6 великих середніх горщиків.

Відварена квасоля.
Квасолю відварити.
Нарізане кубиками м’ясо.
М’ясо нарізати доволі великими шматками.
Порізана кубиками картопля.
Картоплю почистити, порізати кубиками.
Порізана кубиками цибуля.
Цибулю порізати дрібними кубиками.
Порізана кружальцями морква.
Моркву нарізати кружальцями.
Порізані кубиками томати.
Помідори очистити від шкірки і порізати кубиками.
Картопля обсмажується.
Картоплю рівномірно обсмажити на соняшниковій олії чи смальці так, щоб вона була майже готовою.
М’ясо обсмажується.
На великому вогні обсмажити м’ясо до рум’яної скоринки.
Пізніше до м’яса ми будемо додавати овочі, тому зручніше буде скористатись сковорідкою великого розміру.
Оскільки для приготування чанахів використовується жирне м’ясо, то після його смаження у сковороді повинно бути багато жиру. Якщо жиру буде не достатньо, – додайте смалець, або олію.
Додаємо борошно до м’яса.
До обсмаженого м’яса додати борошно (як на фото) і, постійно помішуючи, смажити приблизно 3 хв.
Додаємо в сковорідку порізану цибулю.
Потім додати дрібно нарізану цибулю, перемішати.
Додаємо моркву.
Слідом додати моркву, перемішати і, періодично помішуючи, смажити 10-15 хв. на середньому вогні.
Додаємо томати.
Потім викласти помідори, все перемішати і смажити ще приблизно 15 хв.
Якщо замість помідорів додається томатна паста, смажити потрібно значно менше (близько 5 хв.).
Перекладаємо м’ясо з овочами в каструлю і доливаємо води.
Після цього вміст сковорідки перекласти в каструлю і долити води.
Солимо, перчимо, додаємо лавровий лист.
Швидко довести до кипіння, додати лавровий лист, перець, добре посолити. Варити на малому вогні, накривши кришкою, 10-15 хв.
Викладаємо картоплю.
На дно горщиків викласти підсмажену картоплю.
Викладаємо квасолю.
На картоплю викласти варену квасолю.
Викладаємо м’ясо.
На квасолю – м’ясо з овочами.
Заливаємо вміст горщика юшкою.
Вміст горщиків порівну залити юшкою, в якій варилося м’ясо з овочами. Юшка повинна повністю покривати овочі з м’ясом, тому, якщо її буде не достатньо, до кожного горщика можна долити трохи кип’яченої гарячої води. Горщики накрити кришкою і помістити в розігріту до 220 °С духовку на 20 хв.
Додаємо часник. Чанахи по-львівськи готові.
Після цього чанахи вийняти з духовки, в кожен горщик вичавити по одному зубчику часнику, накрити кришкою і дати настоятися 10-15 хв. Чанахи по-львівськи готові. При подачі посипати січеною зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 108294
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-08

Коментарі до цього рецепта (46):Оля Панько | 2012-10-10
Дуже смачні чанахи, дякую Люба за такий хороший рецепт. Вже рекомендувала своїм подругам.
Люба | 2012-10-10
Олічка, дуже рада, що тобі сподобалось! Так готує чанахи моя бабуся, вона ж і мене навчила :)
Ірина | 2012-10-31
Пані Люба, Ви просто золото! Дякую Вам, за такі смачні рецепти :)
Люба | 2012-11-02
Ірина, дякую, дуже приємно :)
Roman POPADYUK | 2013-01-07
Відправив цей рецепт моєму швагрові італійцю в Італію. Сестра приготовила. Отримав задоволені відгуки не тільки від родичів, а й від їх друзів-італійців, котрі вперше скоштували “чанахи по-львівськи”! Словом - супер! Пані Люба, передаю ці позитивні емоції Вам! Mille grazie! =)
Люба | 2013-01-07
Roman POPADYUK, дякую вам за такий гарний відгук і позитивні емоції )))
тетяна | 2013-01-10
Чанахи по-львівськи вдалися на славу!
ирина | 2013-01-27
дякую дуже смачно!
Микола | 2013-01-30
Щиро вдячний. Хіба що маленьке але у Львові мукою попередньо засмаженою зправляють юшку задля густоти страви, а не додають до м’яса. Проте це індивідуальні захцянки забаганки Загалом рецепт файний. Спасибі ще раз.
Богдан | 2013-02-16
Дуже Дякую, буду робити ці Чанахи вже вдруге за цим рецептом..рецепт супер..чанахи вийшли дуже смачними.
Оксана | 2013-03-01
Дуже смачно! Дуже дякую за рецепт!!!
Світлана | 2013-03-09
Сьогодні приготувала чанахи за Вашим рецептом.Одним словом можна описати так - СМАКОТА!!!!! Дякую за смачний, простий рецепт.
Наталі | 2013-03-29
Дуже смачні чанахи, супер!!!
Сергій | 2013-03-31
Дякую за рецепт, дуже смачні...:) навіть в мене получилось ;)
Олег | 2013-04-06
Чанахи супер, але як на мене, не вистачає грибочків (бажано білих).
Марія | 2013-06-27
Дуже смачний рецепт! Дякуємо.
Люба | 2013-06-27
На здоров’я :)
Мар’ян | 2013-07-07
Жінка приготувала по вашому рецепту Такі смачні чанахи ще ніколи не їв хоч і сам родом зі Львова БОМБА.
Мар’ян | 2013-07-07
Мясо можна використовувати і яловичину баранину і навіть індичку ми пробували дуже смачно.
Роман | 2013-07-11
Не робив, не їв, але не сумніваюся, бо по-львівськи!
Наталя | 2013-09-12
Я приготувала по Вашому рецепті – дуже смачні чанахи! Чоловік сказав – “це те що треба!” -)) Маю фото, шкода, що тут не можна додати:-)) Дякую за рецепт!
Павло | 2013-10-07
Я вичитав, що в сучасній кухні використовують замість муки крохмал, що це легше для шлунку... правда ше не пробував но як попробую то напишу.
Діна | 2013-12-17
Дуже смачно !!! Дякую за рецепт!!!
Люба | 2013-12-17
На здоров’я! :)
Наталя | 2014-01-26
Дякую за рецепт, дуже смачно.
Олюся | 2014-02-02
Дуже смачно. Чоловік був задоволений, попросив ще зготувати. Квасолю дала білу.
Інна | 2014-02-11
Раз спробувала і тепер готую тільки їх. Дуже смачні чанахи! Дякую за рецепт!
Люба | 2014-02-11
На здоров’я :) Дякую всім за коментарі )))
Леся | 2014-02-28
Дуже гарний рецепт. Спробувала-смачно. Дякую.
Валентина | 2014-03-17
Дуже смачні чанахи! Щиро дякую за чудовий рецепт.
Оля | 2014-03-18
Велике дякую за рецепт! Просто – смакота!!!
Андрій | 2014-04-13
Дуже смачно. Щиро вдячний.
Наталя | 2014-04-25
Супер смачно! Дякую))))
lvhoreka | 2014-06-20
Смачно, і фото рецепт шикарний!
Віолетта | 2014-07-05
Яка смакота! Хлопці (чоловік і двоє синочків) радіють, що я натрапила на Ваш сайт. Дякую за чудовий детальний рецепт.
Люба | 2014-07-05
На здоров’я всім і велике дякую за відгук!
Раїса | 2014-11-16
Дуже смачно. Дякую за рецепт.
Бодя | 2014-12-08
Дуже дякую. Довго шукав рецепт. ДЯКУЮ!!!
Люба | 2014-12-09
На здоров’я :)
Алля | 2014-12-13
Просто клас;))Ви просто золото, пані Люба!!!
Люба | 2014-12-13
Дякую :) Рада, що Вам сподобався рецепт.
Ілона | 2014-12-18
Дуже смачно,чоловікові сподобалося дуже, ох, і хвалив мене... Дякую вам!
Люба | 2014-12-19
На здоров’я :)
Надя | 2015-01-20
Дуже смачні чанахи, спасибі за рецепт.
Ірина | 2015-01-27
Багато разів пробувала в Карпатах. Сьогодні приготувала сама. Дякую за рецепт, дуже доступно і смачно :-) :-)
Римма | 2015-01-28
Так, а гриби? Ще ж їх треба додавати! Тоді точно буде по Львівськи!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору