Кулінарні рецепти з покроковими фотографіями.

Сирник

Сирник. Рецепт приготування.

Інгредієнти для сирної маси:

  • сир кисломолочний (жирний) - 1 кг
  • яйця - 6 шт.
  • цукор - 200-250 г
  • вершкове масло - 100 г
  • лимон - 1 шт.
  • родзинки - півсклянки
  • манка - 1 ст. л. (з вершком)
  • ванільний цукор - 1 / 2 п.

Інгредієнти для тіста:

  • жовток - 1 шт.
  • сметана - 1 ст. л.
  • вершкове масло - 100 г
  • цукор - 2 ст. л.
  • борошно - 130-140 г
  • сода гашена оцтом - 1 / 3 ч. л.
  • ванільний цукор - 1 / 2 п.

Інгредієнти для помадки:

  • вершкове масло або маргарин - 100 г
  • цукор - 8 ст. л. (без вершка)
  • вода - 4 ст. л.
  • какао-порошок - 4 ст. л.
Сирник.


Приготування сирника:

Цей сирник я випікала у невеликій формі розміром 22 х 28 см. Якщо у вас велика сім’я, – то кількість інгредієнтів можете сміливо збільшити в 1,5 - 2 рази :)
За бажанням цей сирник можна випікати без коржа.

Родзинки промити, залити гарячою водою і залишити на 15 хв., після чого воду злити.
Замочені родзинки.
З одного лимона натерти цедру і витиснути 25-30 мл. соку (приблизно з 1 / 2 лимона).
Цедра і сік лимона.
Сир руками відтиснути від зайвої рідини, потім пропустити його через м’ясорубку.
Пропущений через м’ясорубку сир.
Яйця збити з цукром міксером або вінчиком.
Яйця з цукром.
До сиру додати розм’якле вершкове масло, родзинки, манну крупу, ванільний цукор, цедру і сік лимона.
Додаємо до сиру інші інгредієнти.
Туди ж додати збиті з цукром яйця. Все добре перемішати міксером на малій швидкості.
Додаємо збиті з цукром яйця.
Деко змастити маргарином чи маслом, застелити пергаментним папером, знову змастити і вилити сиркову масу.
Виливаємо сирну масу в деко.
Випікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 1 год. 10 хв.
Запечений сир.
Готуємо тісто. Розм’якле масло перетерти з цукром ложкою.
Перетираємо масло з цукром.
Додати жовток. Перетерти.
Додаємо жовток і перетираємо.
Додати сметану. Перетерти.
Додаємо сметану і перетираємо.
Потім додати гашену оцтом соду. Все ретельно перемішати.
Додаємо гашену оцтом соду.
Слідом додати просіяне борошно і замісити ніжне еластичне тісто.
Додаємо борошно і замішуємо тісто.
Деко застелити пергаментним папером, папір змастити маслом або маргарином і рівномірно викласти тісто. Запікати у розігрітій до 180 °С духовці приблизно 20 хв.
Викладаємо тісто в деко.
Готуємо помадку. В каструльці на невеликому вогні розчинити цукор у воді, додати вершкове масло і какао, розмішати. Як тільки помадка почне густіти – відставити з вогню.
Готуємо помадку.
Корж змастити 1 / 3 частиною помадки.
Змащуємо корж помадкою.
Накрити його запеченим сиром і зі всіх боків обмастити помадкою, що залишилася. Сирник покласти на 3-4 год. в холодильник. Сирник готовий.
Обмащуємо сирник зі всіх боків помадкою. Сирник готовий.

Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Кількість переглядів: 55665
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-17

Коментарі до цього рецепта (20):

Ірина | 2012-11-18

Сирник супер! Дякую за хороший рецепт.

Наталі | 2012-12-03

Рецепт гарненький, і мабуть вкусненький, дякую, будемо готувати.

Павло | 2013-01-03

Люблю сирник ))) Буду пробувати готувати. Спасибі за рецепт.

Олександра | 2013-01-11

Дуже хороший рецепт. Дуже дякую.

Люба | 2013-01-11

Ірина, Наталі, Павло, Олександра, на здоров’я. Дякую вам за чудові коментарі! Мені дуже приємно, що людям подобаються страви, які виходять за моїми рецептами )))

Надія | 2013-01-12

На вигляд смачно. Дякую за рецепт спробую зготувати.

Люба | 2013-01-12

Надія, обов’язково приготуйте, не пошкодуєте )))

Ната | 2013-02-23

Вийшло супер! Дякую!

Галина | 2013-03-18

Дякую вам за рецепт. Спробую приготувати.

Аріна | 2013-04-19

Сирник просто бомба! Правда я з ним трішки повозилась, але воно того вартувало! Дуже смачно, чоловік задоволений :)

Олег | 2013-05-09

Сирник просто супер. Велике дякую.

Наталія | 2013-05-11

Ваш сирник просто супер, дякую за рецепт.

Ірина | 2014-06-22

Получився супер, дякую за рецепт)

Люба | 2014-06-22

Всім дякую за увагу до рецепта і гарні відгуки :)

Тетяна | 2014-07-18

Дуже смачний! Всім гостям сподобався сирник. Дякую.

Люба | 2014-07-18

На здоров’я :)

Олеся | 2014-08-22

Дуже смачно. Рекомендую.

Іра Товкач | 2014-08-25

Дуже смачно. Дякую за рецепт.

Лілія | 2014-09-25

Пані Люба, нещодавно спекла сирник за вашим рецептом. Вийшов справді смачний, але чомусь зовсім не виріс. Під час випікання сиркова маса була пишною, а коли сирник вийняла то він дуже опав. Може ви щось порадите. Дякую.

Люба | 2014-09-25

Для сирника це нормально. В мене теж після випікання він осідає. Так що у Вас все добре вийшло :)

Додати Ваш коментар:

*

Введіть символи з картинки: *

Нагору сторінки
Змінити мову
Українська  Російська

Пошуковий запит повинен бути не менше 3-х символів




Фріттата з беконом, болгарським перцем та кукурудзою
Манні оладки (биточки)
Паста з анчоусами та броколі
Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною
Овочевий суп з куркою та вершками
Баклажани з грибами тушковані в сметані
Фарширований перець
Кабачки зі щавлем


Loading...