Сирник

Сирник. Рецепт приготування.
Інгредієнти для сирної маси:
  • сир кисломолочний (жирний) - 1 кг
  • яйця - 6 шт.
  • цукор - 200-250 г
  • вершкове масло - 100 г
  • лимон - 1 шт.
  • родзинки - півсклянки
  • манка - 1 ст. л. (з вершком)
  • ванільний цукор - 1 / 2 п.
Інгредієнти для тіста:
  • жовток - 1 шт.
  • сметана - 1 ст. л.
  • вершкове масло - 100 г
  • цукор - 2 ст. л.
  • борошно - 130-140 г
  • сода гашена оцтом - 1 / 3 ч. л.
  • ванільний цукор - 1 / 2 п.
Інгредієнти для помадки:
  • вершкове масло або маргарин - 100 г
  • цукор - 8 ст. л. (без вершка)
  • вода - 4 ст. л.
  • какао-порошок - 4 ст. л.
Сирник.
Приготування сирника.

Цей сирник я випікала у невеликій формі розміром 22 х 28 см. Якщо у вас велика сім’я, – то кількість інгредієнтів можете сміливо збільшити в 1,5 - 2 рази :)
За бажанням цей сирник можна випікати без коржа.

Замочені родзинки.
Родзинки промити, залити гарячою водою і залишити на 15 хв., після чого воду злити.
Цедра і сік лимона.
З одного лимона натерти цедру і витиснути 25-30 мл. соку (приблизно з 1 / 2 лимона).
Пропущений через м’ясорубку сир.
Сир руками відтиснути від зайвої рідини, потім пропустити його через м’ясорубку.
Яйця з цукром.
Яйця збити з цукром міксером або вінчиком.
Додаємо до сиру інші інгредієнти.
До сиру додати розм’якле вершкове масло, родзинки, манну крупу, ванільний цукор, цедру і сік лимона.
Додаємо збиті з цукром яйця.
Туди ж додати збиті з цукром яйця. Все добре перемішати міксером на малій швидкості.
Виливаємо сирну масу в деко.
Деко змастити маргарином чи маслом, застелити пергаментним папером, знову змастити і вилити сиркову масу.
Запечений сир.
Випікати в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 1 год. 10 хв.
Перетираємо масло з цукром.
Готуємо тісто. Розм’якле масло перетерти з цукром ложкою.
Додаємо жовток і перетираємо.
Додати жовток. Перетерти.
Додаємо сметану і перетираємо.
Додати сметану. Перетерти.
Додаємо гашену оцтом соду.
Потім додати гашену оцтом соду. Все ретельно перемішати.
Додаємо борошно і замішуємо тісто.
Слідом додати просіяне борошно і замісити ніжне еластичне тісто.
Викладаємо тісто в деко.
Деко застелити пергаментним папером, папір змастити маслом або маргарином і рівномірно викласти тісто. Запікати у розігрітій до 180 °С духовці приблизно 20 хв.
Готуємо помадку.
Готуємо помадку. В каструльці на невеликому вогні розчинити цукор у воді, додати вершкове масло і какао, розмішати. Як тільки помадка почне густіти – відставити з вогню.
Змащуємо корж помадкою.
Корж змастити 1 / 3 частиною помадки.
Обмащуємо сирник зі всіх боків помадкою. Сирник готовий.
Накрити його запеченим сиром і зі всіх боків обмастити помадкою, що залишилася. Сирник покласти на 3-4 год. в холодильник. Сирник готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 58862
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-10-17

Коментарі до цього рецепта (28):Ірина | 2012-11-18
Сирник супер! Дякую за хороший рецепт.
Наталі | 2012-12-03
Рецепт гарненький, і мабуть вкусненький, дякую, будемо готувати.
Павло | 2013-01-03
Люблю сирник ))) Буду пробувати готувати. Спасибі за рецепт.
Олександра | 2013-01-11
Дуже хороший рецепт. Дуже дякую.
Люба | 2013-01-11
Ірина, Наталі, Павло, Олександра, на здоров’я. Дякую вам за чудові коментарі! Мені дуже приємно, що людям подобаються страви, які виходять за моїми рецептами )))
Надія | 2013-01-12
На вигляд смачно. Дякую за рецепт спробую зготувати.
Люба | 2013-01-12
Надія, обов’язково приготуйте, не пошкодуєте )))
Ната | 2013-02-23
Вийшло супер! Дякую!
Галина | 2013-03-18
Дякую вам за рецепт. Спробую приготувати.
Аріна | 2013-04-19
Сирник просто бомба! Правда я з ним трішки повозилась, але воно того вартувало! Дуже смачно, чоловік задоволений :)
Олег | 2013-05-09
Сирник просто супер. Велике дякую.
Наталія | 2013-05-11
Ваш сирник просто супер, дякую за рецепт.
Ірина | 2014-06-22
Получився супер, дякую за рецепт)
Люба | 2014-06-22
Всім дякую за увагу до рецепта і гарні відгуки :)
Тетяна | 2014-07-18
Дуже смачний! Всім гостям сподобався сирник. Дякую.
Люба | 2014-07-18
На здоров’я :)
Олеся | 2014-08-22
Дуже смачно. Рекомендую.
Іра Товкач | 2014-08-25
Дуже смачно. Дякую за рецепт.
Лілія | 2014-09-25
Пані Люба, нещодавно спекла сирник за вашим рецептом. Вийшов справді смачний, але чомусь зовсім не виріс. Під час випікання сиркова маса була пишною, а коли сирник вийняла то він дуже опав. Може ви щось порадите. Дякую.
Люба | 2014-09-25
Для сирника це нормально. В мене теж після випікання він осідає. Так що у Вас все добре вийшло :)
Вікторія | 2014-11-16
Дякуємо всією родиною за рецепт!!! Всім дуже сподобався))))
Люба | 2014-11-17
На здоров’я :)
Маша | 2014-12-12
Дуже смачний.
Віра | 2015-01-03
Дякую! Дуже смачний і швидко готується!!! В мене є рецепт, де тісто стоїть в холодильнику 12 год.
Люба | 2015-01-03
На здоров’я :)
Наталя | 2015-01-10
Печу рідко, але сирник вдався – супер ням-ням, дякую вам !!!!
Люба | 2015-01-11
На здоров’я :)
Галя | 2015-01-30
Рецепт супер йду пробувати.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору