Кулінарні рецепти з покроковими фотографіями.

Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем

Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно - приблизно 500 г
  • молоко - 150 г
  • вода - 150 г
  • дріжджі пресовані свіжі - 20 г
  • цукор - 1 ч. л.
  • сіль - 0,5 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

  • яйця - 6 шт.
  • зелена цибуля - 1 великий пучок
  • вершкове масло - 70 г
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком

А також:

  • одне яйце для змащення
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем. Інгредієнти.


Приготування пиріжків з зеленою цибулею і яйцем:

Готуємо опару для тіста. В мисці подрібнити дріжджі, посипати цукром.
Дріжджі з цукром.
До дріжджів додати 1 ст. л. борошна і тепле молоко (37-38 °С), розмішати і залишити на 15 хв.
Додаємо молоко.
У велику посудину просіяти 400 г борошна, додати готову опару, розмішати.
Додаємо опару до просіяного борошна.
Потім додати теплу воду (37-38 °С) і сіль. Все перемішати ложкою.
Додаємо воду.
Після цього, поступово додаючи (по мірі потреби) решту борошна, замісити ніжне еластичне тісто. Замішувати до тих пір, поки тісто не перестане липнути до рук. Посудину з тістом накрити чистим рушником і поставити в тепле місце на 1 год., щоб воно підійшло. Потім тісто обім’яти і залишити ще на півгодини.
Тісто готове.
Поки тісто підходить, готуємо начинку. Зелену цибулю помити, просушити і дрібненько нарізати.
Дрібно нарізана зелена цибуля.
Зварені накруто яйця очистити від шкаралупи і також дрібно порізати ножем.
Дрібно нарізані варені яйця.
Нарізані яйця і цибулю викласти в посудину і додати розтоплене на водяній бані вершкове масло. Приправити сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Наливаємо масло в посудину з яйцями і цибулею.
Тісто розділити на 25 кульок.
Поділене на 24 частини тісто.
З кожної кульки руками зробити паляничку, викласти туди приблизно 3 ч. л. начинки, защепити краї, покласти пиріжок “швом” донизу і злегка притиснути.
Формуємо пиріжки.
Пиріжки викласти на присипане борошном деко, накрити рушником і залишити на 20-30 хв. щоб вони підросли.
Пиріжки на деко.
Потім змастити їх злегка збитим яйцем і випікати в розігрітій до 220 °С духовці 15-20 хв.
Змащуємо пиріжки збитим яйцем.
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем готові.
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем готові.
Пиріжки подавати до столу теплими.

Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Кількість переглядів: 14214
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-12-01

Коментарі до цього рецепта (3):

Сергій | 2013-01-30

Дуже вкусно.

Людмила | 2013-02-10

Булочки вийшли смачними. Пекла вже кілька разів. Вони нагадують мені дитинство, бо саме такі пиріжки пекла мама. Тепер печу і пригощаю її. Але дещо “модернізувала” Ваш рецепт. 1. Усі складові для тіста замішує хлібопічка. 2. До начинки додала ще смаженої цибулі та вареного рису. Дякую за рецепт.

Маша | 2013-10-09

Мммм... Моя бабуся робила такі самі. ВИХОДИЛО ДУЖЕ СМАЧНО! Обовязково спробую.

Додати Ваш коментар:

*

Введіть символи з картинки: *

Нагору сторінки
Змінити мову
Українська  Російська

Пошуковий запит повинен бути не менше 3-х символів




Бездріжджовий хліб на заквасці з житнього борошна
Закваска з житнього борошна
Фріттата з беконом, болгарським перцем та кукурудзою
Манні оладки (биточки)
Паста з анчоусами та броколі
Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною
Овочевий суп з куркою та вершками
Баклажани з грибами тушковані в сметані


Loading...