Хек в томатному соусі

Хек в томатному соусі.
Інгредієнти:
  • хек / минтай - 1 кг
  • морква - 300 г
  • ріпчаста цибуля - 300 г
  • помідори у власному соці - 400 г (або свіжі - 500 г)
  • борошно - 4 ст. л.
  • соняшникова олія для смаження
  • сіль, чорний мелений перець, лавровий лист
  • цукор (при потребі)
Хек в томатному соусі. Інгредієнти.
Приготування хека в томатному соусі.
Хек порізаний шматками.
Рибу очистити від луски, плавців, нутрощів. Промити, обсушити і порізати невеликими шматками. Потім рибу посолити і залишити на 10 хв.
Порізана кубиками цибуля.
Цибулю почистити і порізати кубиками.
Порізана соломкою морква.
Моркву почистити, нарізати тоненькою соломкою або натерти на крупній терці.
Обсмажуємо шматки риби.
Шматки риби запанірувати в борошні і обсмажити на соняшниковій олії з обох боків до рум’яної скоринки. Обсмажену рибу викласти на тарілку.
Обсмажуємо цибулю з морквою.
В цій же сковорідці, на маленькому вогні, доливши ще трохи олії, обсмажити моркву і цибулю (приблизно 10 хв.).
До цибулі з морквою додаємо порізані кубиками помідори.
Потім до моркви з цибулею додати дрібно нарізані томати разом з соком, тушкувати ще 5 хв.
Солимо і перчимо.
Вміст сковорідки добре поперчити, посолити, перемішати і відставити з вогню.
Викладаємо рибу з соусом в каструлю.
В невелику каструлю почергово викласти шарами рибу (рибу викладати щільно) з соусом. Першим і останнім шаром має бути томатний соус з овочами. Додати лавровий листок.
Хек в томатному соусі готовий.
Вміст каструлі залити водою (вода має бути на рівні з останнім шаром риби), накрити кришкою, швидко довести до кипіння і на невеликому вогні тушкувати ще 10-15 хв. Хек в томатному соусі готовий.
Хек в томатному соусі добре смакує з картопляним пюре або відвареним рисом. При подачі притрусити січеною зеленню петрушки.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 42940
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-01-14

Коментарі до цього рецепта (9):Оксана | 2013-01-19
Дуже апетитно!!!
Оля Панько | 2013-02-13
Виглядає дуже смачно, обов’язково спрбую пригутувати.
Вікторія | 2014-02-01
Дякую за рецепт!!! Просто і швидко! А головне, дуже смачно!!!
Анастасія | 2014-07-18
Дякую за чудовий рецепт.
Люба | 2014-07-18
Дякую за коментарі :)
Ірина | 2016-02-29
Простий рецепт, а рибка просто чудова. Дякую.
Люба | 2016-03-01
Ірино, на здоров’я :)
Михайлина | 2016-03-16
Смачно! Пробувала готувати, дуже смачно.
Наташа | 2017-03-17
Дякую. Вже приготувала. Дуже смачно.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору