Кулінарні рецепти з покроковими фотографіями.

Квашені (солоні) огірки

Квашені (солоні) огірки.

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • огірки - приблизно 1,5 кг
  • листя хрону - 2 шт.
  • корінь хрону (середнього розміру) - 1 / 2 шт.
  • листя дуба - 8-10 шт.
  • листя смородини - 8-10 шт.
  • листя вишні - 8-10
  • стебла кропу з парасольками і зеленню - 2 шт.
  • часник - 4-6 зубчиків
  • сіль кам’яна (без йоду) - 2 ст. л. на 1 л. води
Квашені (солоні) огірки. Інгредієнти.


Приготування квашених (солених) огірків.

На мій погляд, квашення – це найкращий спосіб зберігання овочів, тому що дуже смачно і корисно. Через це квашу огірки завжди великими порціями. Так робила і сьогодні, але для зручності сприйняття інформації вказала інгредієнти на одну 3-літрову банку.
Для засолу слід використовувати огірки з “пухирцями” невеликого розміру (9-12 см). Перед використанням огірки помити і замочити на 4-6 год. у холодній воді. Протягом цього часу воду слід змінити 2-3 рази. Банки стерилізувати не потрібно, – достатньо добре помити.

Часник і корінь хрону почистити і порізати невеликими частинами.
Нарізані шматками хрін і часник.
На дно 3-літрової банки покласти половину зелені (листя хрону, смородини, вишні, дуба, кріп).
Листя та парасольки кропу на дні банки.
На зелень щільно викласти половину огірків, часника та кореня хрону, зверху – другу половину зелені. Потім банку щільно заповнити огірками вперемішку з часником і хроном, що залишилися.
Огірки, перекладені коренем хрону та часником.
Банки з огірками залити розсолом. Для розсолу слід взяти 2 ст. л. солі на 1 літр води. На одну 3-літрову банку потрібно приблизно 1,3 л розсолу. Потім банки щільно закрити капроновими кришками і поставити в холодне темне місце (півниця, підвал). Через 20-30 днів огірки готові до вживання.
Заливаємо огірки соленою водою.
Квашені (солоні) огірки готові.
Квашені (солоні) огірки готові.

Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Кількість переглядів: 14310
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-08-10

Коментарі до цього рецепта (4):

Віктор | 2014-07-26

Чудова робота! Все зрозуміло та гарно показано. Після виконання - такі ж результати. ДЯКУЄМО!!!

Люба | 2014-07-26

На здоров’я :)

Неля | 2014-07-29

А ви заливаєте сиру воду? Чи її треба закип’ятити з сіллю?

Люба | 2014-07-29

Я воду не кип’ячу.

Додати Ваш коментар:

*

Введіть символи з картинки: *

Нагору сторінки
Змінити мову
Українська  Російська

Пошуковий запит повинен бути не менше 3-х символів




Бездріжджовий хліб на заквасці з житнього борошна
Закваска з житнього борошна
Фріттата з беконом, болгарським перцем та кукурудзою
Манні оладки (биточки)
Паста з анчоусами та броколі
Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною
Овочевий суп з куркою та вершками
Баклажани з грибами тушковані в сметані


Loading...