Деруни з сиром

Деруни з сиром.
Інгредієнти:
  • картопля - 1 кг
  • цибуля - 200 г
  • яйця - 2 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • борошно - 2 ст. л. (з вершком)
  • сметана - 2 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець
  • олія для смаження
Для начинки:
  • сир кисломолочний - 250 г
  • часник - 1 зубчик
  • яйця - 1 шт.
  • сметана - 1 ст. л.
  • зелень кропу - півпучка
  • сіль, чорний мелений перець
Деруни з сиром. Інгредієнти.
Приготування дерунів з сиром.
Дрібно порізана зелень кропу.
Готуємо начинку. Зелень кропу дрібно посікти ножем.
Додаємо яйце до сиру.
Сир викласти в посудину, додати сметану і розім’яти виделкою, потім додати яйце, посолити, поперчити і ретельно перемішати.
Додаємо до сиру часник і кріп.
До сиру вичавити часник і додати зелень кропу.
Сирна начинка готова.
Все перемішати. Начинка готова.
Натерта на терці цибуля.
Готуємо картопляне “тісто”. Картоплю і цибулю очистити від шкірки. Спочатку на дрібній терці (тій, що без зубчиків) натерти цибулю та часник.
Натерта на терці картопля.
Потім натерти картоплю (картоплю я тру на дрібній терці з зубчиками), періодично перемішуючи її з цибулею – сік цибулі не дасть картоплі швидко потемніти.
Додаємо до картоплі яйця, борошно, сметану, сіль та перець.
До картопляної маси додати яйця, борошно, сметану, сіль та перець і добре перемішати.
Викладаємо на деруни сирну начинку.
У сковороді розігріти олію. Столовою ложкою набирати картопляну масу і викласти на сковорідку круглі тоненькі оладки. На оладки викласти сирну начинку і злегка її розрівняти (як на фото).
Накриваємо сирну начинку картопляним тістом.
Сирну начинку рівномірно “прикрити” картопляною масою (приблизно пів столової ложки на оладку).
Деруни з сиром готові.
Деруни з кожного боку обсмажити на середньому вогні до рум’яної скоринки. Подавати страву теплою зі сметаною. Деруни з сиром готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 29413
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-09-20

Коментарі до цього рецепта (11):Ірина | 2013-11-22
Привіт дуже апетитно виглядають, а без кропу можна???????
Люба | 2013-11-22
Ірина, звичайно, можна, але з кропом буде смачніше :)
Андрій | 2014-09-01
Привіт:) Дякую за дуже добрий рецепт, але я щось трошки мабуть пересмажив деруни, скільки приблизно на одну сторону треба часу, підкажіть будь ласка?
Люба | 2014-09-01
Андрій, смажити деруни слід до рум’яної скоринки, а час приготування залежить від величини вогню, на якому готуєте. Просто не відходьте далеко від плити і час від часу перевіряйте ступінь готовності страви :)
Ахінея | 2014-09-08
Зробила за вашим рецептом, тільки без начиння, вийшло вдало, дуже сподобалось. Дякую!
Люба | 2014-09-08
На здоров’я :)
Вікторія | 2015-08-01
А без перцю можна???
Наталя | 2016-02-13
Дуже смачні деруни!!! Я готувала багато страв з вашого сайту. Все дуже смачне. Я вам бажаю натхнення і чекаю на ваші нові творіння! Спасибі!
Люба | 2016-02-13
Наталю, дякую за теплі слова, було дуже приємно читати Ваш відгук! Всього Вам найкращого :)
Марія | 2016-06-22
Люба, приготувала деруни за Вашим рецептом і вийшло дуже-дуже смачно! До цього готувала деруни багато разів за іншими рецептами, адже в Західній Україні деруни не готує хіба що лінивий або хто на дієті:))) Дякую за цей надзвичайно вдалий варіант! Робила усе як описано, з сиром і кропом! Смакота!!! Рекомендую!
Люба | 2016-06-22
Маріє, на здоров’я! Рада, що рецепт Вам так сподобався :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору