Лимонне печиво до чаю

Лимонне печиво до чаю.
Інгредієнти:
  • вершкове масло - 160 г
  • цукор - 125 г
  • борошно пшеничне - 260 г
  • цедра двох лимонів
  • лимонний сік - 2 ст. л.
  • крохмаль - 20 г
  • сіль - 1 / 3 ч. л.
  • цукрова пудра
Лимонне печиво до чаю. Інгредієнти.
Приготування лимонного печива.
Борошно та крохмаль.
У посудину просіяти борошно, додати сіль, крохмаль і перемішати.
Масло, цукор та цедра лимона.
В окрему посудину викласти розм’якле масло, цукор, цедру лимона та збити міксером.
Масло з цукром та цедрою збите міксером.
До збитої маси додати лимонний сік, перемішати ложкою.
Додаємо борошно до масла.
Потім додати просіяне борошно з крохмалом та сіллю…
Замішуємо тісто.
…і замісити досить круте тісто.
Розділяємо тісто на дві половини.
Тісто розділити на дві частини, і скатати дві “ковбаски”, діаметром приблизно 4 см.
Загортаємо кожну частину тіста в харчову плівку.
Кожну частину тіста загорнути в харчову плівку і залишити в холодильнику на 2 год. (можна наніч).
Нарізаємо тісто кружечками завтовшки 5-7 мм.
Потім тісто порізати ножем на кружечки, товщиною 5-7 мм.
Викладаємо печиво на деко.
Тістечка викласти на деко, застелене пергаментним папером, на відстані 2 см один від одного. Випікати у розігрітій до 175 °С духовці 13-14 хв. Після випікання тістечка мають залишатися світло-жовтого кольору.
Покриваємо тістечка пудрою.
Ще гарячі тістечка обваляти в цукровій пудрі, охолодити...
Лимонне печиво до чаю готове.
...і подавати до столу з горнятком запашного чаю. Лимонні тістечка готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 10756
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-02-17

Коментарі до цього рецепта (9):Віта | 2014-02-20
Тісто потрібно класти в холодильник на 2 години чи просто залишити на столі?
Люба | 2014-02-20
Тісто потрібно класти в холодильник. Забула вказати, зараз виправлю :)
Ліза | 2014-06-03
Легко і дуже смачно. Дякую за рецепт!!!
Мар’яна | 2015-09-27
А можна масло замінити маргарином 72% жирності?
Люба | 2015-09-28
Мар’яно, думаю, що можна, але кажу невпевнено, бо сама так не робила.
Мар’яна | 2016-09-24
А приблизно скільки шт виходить із всього цього тіста?)
Люба | 2016-09-24
Мар’яно, із даної кількості інгредієнтів виходить 30-35 шт. печива.
Яна | 2017-01-06
А можна щоб в холодильнику було ковбаскою, а потім вийняти і розкачати на формочки.
Люба | 2017-01-06
Яно, так і є. Скачані «ковбаски» кладемо в холодильник, потім нарізаємо з них кружальця і випікаємо :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору