Різотто з куркою та грибами

Різотто з куркою та грибами.
Інгредієнти:
  • куряче філе - 250 г
  • гриби - 250 г
  • рис Арборіо - 250 г
  • курячий, грибний або овочевий бульйон - 800-900 г
  • біле сухе вино - 100 мл
  • сир пармезан - 60 г
  • цибуля - 150 г
  • оливкова олія - 3 ст. л.
  • вершкове масло - 2 ст. л.
  • зелень петрушки - 1 пучок
  • сіль, чорний мелений перець
Різотто з куркою та грибами. Інгредієнти.
Приготування різотто з куркою та грибами.

Різотто з куркою та грибами я готувала за рецептом вже відомого в Україні кухаря Ектора Хіменеса-Браво. Але внесла деякі корективи: збільшила кількість цибулі, бульйону, і замість напівтвердого сиру (Гауда, Російський і т. п.) використала твердий сир Пармезан. Мені і моїм рідним страва дуже сподобалась, сподіваюсь, що таке різотто прийдеться до смаку і вам :)

Порізана кубиками цибуля.
Цибулю порізати кубиками.
Порізане на шматки куряче філе.
Куряче філе порізати невеликими шматками.
Порізані дольками печериці.
Гриби порізати плястерками, як на фото.
Цибуля обсмажується.
На оливковій олії посмажити цибулю, але недовго, десь 1-2 хв.
Обсмажена з курячим філе цибуля.
Додати куряче філе і на великому вогні, постійно помішуючи, трошки його обсмажити, приблизно 3-4 хв. Цибуля при цьому повинна засмажитись не більше, ніж до золотистого кольору.
Додаємо рис в сковорідку.
Після цього додати рис (рис в жодному разі не промивати) і, помішуючи, на невеликому вогні смажити 1-2 хв.
Додаємо вино.
Потім до рису влити вино, перемішати і залишити на 1-2 хв., щоб вино трохи випарувалось. Після цього влити один ополоник бульйону. Готувати, помішуючи, поки рис не вбере в себе майже всю рідину.
Додаємо гриби та бульйон.
Далі додати гриби і ще один ополоник бульйону та трохи посолити.
Тушкуємо різотто, випаровуючи бульйон.
Знову, помішуючи, готувати різотто, поки рис не вбере в себе майже всю рідину, як на фото. І так, по одному ополонику додати весь бульйон. За правилами, в кінцевому результаті рис повинен бути наче трошки недоварений. Я рис довела до повної готовності, бо мені так більше подобається. А ви вже готуйте як більше подобається вам.
Додаємо вершкове масло.
Потім, щоб пом’якшити смак різотто, до нього слід додати вершкове масло.
Додаємо тертий сир.
Далі викласти натертий на дрібній терці сир, перемішати, при потребі, досолити і відставити з вогню.
Додаємо в сковорідку січену зелень петрушки, перчимо.
В кінці додати січену зелень петрушки і свіжомелений чорний перець. Перемішати.
Різотто з куркою та грибами готове.
Різотто з куркою та грибами готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 11331
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-04-11

Коментарі до цього рецепта (2):Оксана | 2016-01-03
Дуже смачне різотто. Дякую!
Люба | 2016-01-03
На здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору