Баклажани з грибами тушковані в сметані

Баклажани з грибами тушковані в сметані.
Інгредієнти:
  • баклажани - 400 г
  • печериці - 400 г
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • часник - 3 зубчики
  • сметана - 3 ст. л.
  • петрушка - півпучка
  • соняшникова рафінована олія - для смаження
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Баклажани з грибами тушковані в сметані. Інгредієнти.
Приготування тушкованих в сметані баклажанів з грибами.
Порізана кубиками цибуля.
Цибулю почистити і порізати кубиками.
Подрібнений часник.
Часник подрібнити ножем.
Нарізані плястерками печериці.
Гриби нарізати плястерками.
Нарізані баклажани.
Баклажани порізати кубиками або довільними шматками. Якщо баклажани гірчать, – їх слід посолити і залишити на 15-20 хв. щоб пустили сік, потім промити.
Цибуля з часником смажаться.
Цибулю обсмажити на рослинній олії до ледь золотистого кольору. Додати подрібнений часник і смажити ще 1 хв.
Додаємо гриби до цибулі з часником.
До цибулі додати нарізані гриби, посолити, перемішати і на середньому вогні тушкувати 10-15 хв.
Додаємо баклажани в сковорідку.
Потім додати баклажани, посолити (якщо ви їх не солили), перемішати і тушкувати приблизно 10 хв. При потребі можна додати трошки води.
Додаємо сметану і воду в сковорідку.
Потім до баклажанів з грибами додати сметану, трошки води (я додала 80 мл) і перемішати. Поперчити, при потребі досолити і тушкувати, час від часу помішуючи, 5 хв.
Додаємо часник та петрушку.
Потім до страви додати подрібнену зелень петрушки і, за бажанням, витиснути ще один зубчик часника. Перемішати і відставити з вогню.
Баклажани з грибами тушковані в сметані готові.
Баклажани з грибами тушковані в сметані готові. Таку страву я завжди подаю з картопляним пюре або гречкою.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 11442
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-09-21

Коментарі до цього рецепта (8):Mira | 2014-10-18
Мммм... виглядає смачно! Це якраз те чого мені хочеться останнім часом. Спробую на днях приготувати такі грибочки з баклажанами! Дякую за рецепт :)
Люба | 2014-10-18
Mira, сподіввюсь, Вам сподобається :)
Муза | 2015-05-04
Сьогодні приготувала страву. Вийшло дуже смачно. дякую за рецепт!
Люба | 2015-05-04
На здоров’я :)
Tanja | 2015-08-29
Дякую за цецепт, зараз піду готувати)
Helen | 2015-09-18
А хтось пробував готувати цю страву без додавання сметани, думаю, має вийти смачно і дієтично?
Оксана | 2015-09-26
Баклажани треба почистити, щоб не гірчили.
Оля | 2016-07-18
Готувала без сметани, вийшло смачно. Дякую за рецепт.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору