Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною

Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною.
Інгредієнти для начинки:
  • яблука - 5 шт.(800 г)
  • цукор - 2-3 ст. л.
  • кориця - 1 / 2 ч. л.
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
  • журавлина (сушена) - 3-4 ст. л.
  • лимонний сік - 2-3 ст. л.
  • цедра з одного лимона
Для штрейзеля (пісочні крихти):
  • пшеничне борошно - 130 г
  • вершкове масло - 130 г
  • кориця - 1 / 2 ч. л.
  • цукор - 130 г
  • вівсяні пластівці - 100 г (1 склянка)
Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною. Інгредієнти.
Приготування.

Крамбл – чудовий англійський десерт із запечених ягід чи фруктів під хрустким шаром штрейзеля. Спочатку крамбл готували тільки з яблук. Сьогодні ж існує безліч варіантів цієї страви: з різноманітними фруктами (яблука, груші, персики, банани і ін.) і ягодами (вишня, полуниця, слива, смородина, малина, журавлина і ін.). Штрейзель також часто урізноманітнюють всілякими додатковими компонентами: вівсяні пластівці, горіхи, мюслі, сухофрукти, кокосова стружка і т. п. Я ж пропоную приготувати дуже смачний крамбл (від відомого британського кухаря Гордона Рамзі) з яблуками, карамеллю і журавлиною. Але на цьому раджу не зупинятись, а експерементувати – і щоразу отримувати цікавий десерт з новим оригінальним смаком :)

Натерті яблука.
Готуємо начинку. Два яблука натерти на крупній терці.
Порізані яблука.
Решту яблук порізати невеликими шматочками, як на фото.
Цукор, ванільний цукор та кориця.
На розігріту сковорідку викласти цукор (2-3 ст. л.), корицю і ванільний цукор.
Карамель.
Постійно помішуючи, на невеликому вогні повністю розтопити цукор і довести до кипіння.
Натерті яблука в карамелі.
Як тільки карамель закипить, – викласти в сковорідку натерті яблука, перемішати і, помішуючи, потримати на малому вогні 5 хв.
Додаємо порізані яблука.
Потім до карамельно-яблучного пюре додати нарізані шматками яблука, перемішати і відставити з вогню.
Викладаємо яблука у форму і додаємо журавлину.
Вміст сковорідки рівномірно викласти у змащену вершковим маслом форму. Зверху посипати сушеною журавлиною.
Додаємо цедру і сік лимона.
Потім яблука притрусити натертою лимонною цедрою і рівномірно полити лимонним соком.
Борошно, цукор, кориця та масло.
Готуємо штрейзель (пісочні крихти). В миску просіяти борошно, додати цукор, корицю і розм’якле масло.
Крихти.
Все добре перетерти рукою, щоб утворилися крихти, як на фото.
Додаємо вівсяні пластівці.
Потім додати вівсяні пластівці і добре перемішати.
Посипаємо яблучну суміш крихтами.
Пісочні крихти з вівсяними пластівцями викласти зверху на яблука.
Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною готовий.
Форму з яблучним крамблом помістити в розігріту до 200 °С духовку і випікати приблизно 30 хв. Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 5991
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2014-09-28

Коментарі до цього рецепта (7):Таня | 2014-11-02
Рецепт легкий. Страва виходить дуже, дуже смачна. Дякую.
Люба | 2014-11-02
На здоров’я :)
Наталка | 2015-04-20
Крамбл поливають гарячим соусом ванільним-custard . Це мій найулюбленіший десерт з « туманного» Альбіону. Я приготувала його за вашим рецептом. Дуже цікавий смак. Дякую.
Марічка | 2015-04-25
Простий і дуже смачний десерт! А який чудовий аромат наповнює оселю під час приготування! Дякую за рецепт!
Люба | 2015-04-25
Марічко, на здоров’я :)
Марина | 2016-03-15
Підкажіть, будь ласка, які яблука краще брати – солодкі? чи кисло-солодкі?
Люба | 2016-03-15
Марино, які яблука Вам більше смакують, ті й використовуйте. Я брала солодкі. Головне, щоб шкірочка в яблук була тоненькою.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору