Запечена картопля під соусом з огірків та оселедця

Запечена картопля під соусом з огірків та оселедця.
Інгредієнти:
  • картопля великого розміру - 6 шт.
  • філе оселедця - 300 г
  • огірки мариновані (в мене корнішони) - 100 г
  • цибуля ріпчаста - 50 г
  • часник - 2 зубчики
  • зелень кропу
  • сметана - 450 г
  • сіль, чорний мелений перець
Запечена картопля під соусом з огірків та оселедця. Інгредієнти.
Приготування запеченої картоплі під соусом з огірків та оселедця.

Сьогодні у мене ще один рецепт для тих, хто любить просту, але смачну їжу – запечена гаряча картопля, приправлена сметаною з маринованими огірками і оселедцем. Як бачите, нічого особливого, але ж як смачно!

Картопля.
Кожну картоплину добре помити щіточкою, обсушити, рівномірно наколоти зубочисткою і натерти сіллю.
Картопля, загорнута у фольгу.
Картоплини загорнути у фольгу, викласти на деко і запікати в розігрітій до 220 °С духовці 1 год. Готовність картоплі перевірити зубочисткою.
Порізане дрібними кубиками філе оселедеця.
Поки картопля запікається, готуємо соус. Філе оселедця очистити від шкірки (якщо вона є) і порізати маленькими кубиками.
Дрібно порізана зелень кропу.
Зелень кропу посікти ножем.
Порізані малими кубиками огірки та цибуля.
Огірки і ріпчасту цибулю порізати маленькими кубиками.
Додаємо часник.
Підготовлені інгредієнти (оселедець, цибулю, огірки і кріп) викласти в посудину. Туди ж вичавити часник.
Додаємо сметану.
Додати сметану, перемішати, поперчити і, при потребі, посолити.
Запечена картопля під соусом з огірків та оселедця готова.
Щойно спечену гарячу картоплю повздовжньо надрізати ножем, розділити її навпіл, зверху полити соусом і одразу подавати до столу. Запечена картопля під соусом з огірків та оселедця готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 8692
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-02-13

Коментарі до цього рецепта (6):Людмила | 2015-03-22
Сьогодні зробила соус за Вашим рецептом. Смакота! Дякую.
Люба | 2015-03-22
Людмило, на здоров’я :)
Ярослав | 2015-11-08
Чудова страва і, що важливо для мене як для чоловіка, не важка у приготуванні. Класно було б, якби у вас на сайті можна було реєструватися і закидувати собі в у «Улюблені» рецепти страв, які сподобались.
Люба | 2015-11-08
Ярославе, ми вже про це думали. І, можливо, ближчим часом така функція з’явиться в нас на сайті.
Крістіна | 2016-01-04
Доєднуюсь до попереднього дописувача. І ще, така опція, як можливість переглядати всі рецепти конкретного кулінара, теж зайвою не була б.
Люба | 2016-01-04
Крістіно, у нас на сайті лише один автор всіх рецептів, – це я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору