Галушки з мачанкою

Галушки з мачанкою.
Інгредієнти для галушок:
  • картопля - 600 г
  • кисломолочний сир - 400 г
  • пшеничне борошно - приблизно 250 г
  • яйця - 2 шт.
  • сіль - 1 / 2 ч. л.
  • чорний мелений перець - за смаком
Інгредієнти для мачанки:
  • ріпчаста цибуля - 200 г
  • пшеничне борошно - 1 / 2 ст. л.
  • сметана - 3 ст. л. з вершком
  • молоко - 150-200 мл
  • часник (за бажанням) - 1 зубчик
  • соняшникова рафінована олія - 3 ст. л.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Галушки з мачанкою. Інгредієнти.
Приготування галушок.

Галушки, палюшки чи, як їх ще називають, ліниві вареники я зазвичай готую з картоплі і кисломолочного сиру. Також їх можна приготувати з самої картоплі. Щойно зварені галушки традиційно поливають розтопленим вершковим маслом і подають зі сметаною. Але мені та моїм рідним ця страва найбільше смакує з мачанкою, що є дуже популярною на Західній Україні. До речі, з мачанкою у нас ще частенько подають вареники з картоплею та сиром.

Додаємо борошно до цибулі.
Спершу готуємо мачанку. Цибулю порізати маленькими кубиками і на олії обсмажити її до золотистого кольору. Додати борошно і, помішуючи, смажити 1 хв.
Додаємо сметану.
Далі додати сметану, посолити, поперчити, перемішати і довести до кипіння.
Додаємо молоко.
Мачанку розвести молоком до бажаної консистенції. При цьому слід пам’ятати, що після охолодження мачанка загусне.
Додаємо часник.
За бажанням, вичавити зубчик часника, дати покипіти півхвилини, накрити кришкою, щоб не утворилася плівочка, і відставити з вогню. Мачанка готова.
Додаємо яйця до картоплі з сиром.
Готуємо галушки. Картоплю заздалегідь відварити в мундирах, очистити від шкірки і вистудити. Картоплю разом із сиром пропустити через м’ясорубку. Додати збиті яйця, сіль, перець і ретельно перемішати ложкою.
Додаємо борошно.
Потім поступово додати борошно. Замісити тісто, що не липне до рук, але при цьому залишається м’яким. І пам’ятайте, чим більше додати борошна, тим твердіші вийдуть галушки.
Формуємо ковбаску з тіста і робимо галушки.
Тісто розділити на 4 частини. Кожну частину по черзі розкатати ковбаскою діаметром 3 см і порізати на шматочки товщиною приблизно 1 см. Шматочки тіста, за бажанням, можна обкатати в борошні, надавши їм потрібної форми.
Закладаємо галушки в окріп.
Галушки викласти у підсолену киплячу воду і помішати, щоб вони не прилипли до дна каструлі.
Галушки з мачанкою готові.
Коли галушки спливуть на поверхню, їх слід поварити ще 2 хв. і шумівкою перекласти в миску.
Подаємо галушки з мачанкою.
Галушки одразу полити розтопленим вершковим маслом або рослинною олією, щоб вони не злипалися. До столу подавати з мачанкю. Галушки з мачанкою готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 11236
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-03-16

Коментарі до цього рецепта (2):Аліна | 2016-02-14
Мені було смачно, але до палюшок я додала більше борошна. І окреме дякую за мачанку, мені дуже засмакувала.
Люба | 2016-02-15
На здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору