Оякодон

Оякодон.
Інгредієнти:
  • курячі бедра - 550 г (або м’ясо без кісток та шкіри - 400 г)
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • яйця - 4 шт.
  • вода (в оригиналі бульйон даші) - 90 мл (приблизно півсклянки)
  • біле напівсолодке вино (в оригіналі мірін) - 4 ст. л.
  • соєвий соус - 6 ст. л.
  • цукор - 2 неповні ст. л.
  • рис - 1 склянка
  • нарізана зелена цибуля - 2-3 ст. л.
Оякодон. Інгредієнти.

Приготування страви «Оякодон».

Оякодон – дуже популярна страва в Японії, такий собі омлет з куркою, який обов’язково подається з розсипчастим рисом в глибоких піалах. І хоча рецепт, запропонований мною, не зовсім автентичний (я замінила деякі інгредієнти, оскільки в нас їх важко купити), страва виходить дуже-дуже смачною :)
Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції.

Рис.
Рис промити до «чистої» води і відварити як вказано на упаковці.
Порізане куряче м´ясо.
М’ясо відділити від кісток та шкіри і нарізати невеликими шматками.
Порізана півкільцями цибуля.
Цибулю нарізати півкільцями.
Зелена цибуля з яйцями.
Яйця збити виделкою до однорідного стану і додати порізану зелену цибулю.
Додаємо цукор до соєвого соусу.
У сковорідку влити воду, вино, соєвий соус, додати цукор і, помішуючи, довести до кипіння.
Додаємо цибулю.
Потім викласти ріпчасту цибулю і на середньому вогні готувати 1-2 хв.
Додаємо куряче м´ясо.
Після цього на цибулю викласти шматочки курятини і готувати на середньому вогні, час від часу помішуючи, 7-8 хв.
Додаємо збиті яйця з зеленою цибулею.
Потім м’ясо рівномірно залити збитими яйцями, зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою і готувати 1 хв. Страву відставити з вогню і залишити під кришкою ще на 1 хв.
Страва Оякодон готова.
У піали чи інший глибокий посуд викласти рис, поверх – приготоване куряче м’ясо. Зверху полити соусом, що залишився в сковорідці. Страва «Оякодон» готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 6634
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2015-11-28

Коментарі до цього рецепта (2):Емма | 2015-12-13
Курка вийшла трошки солодка на смак, але я так розумію, що так і має бути. Мені було смачно :)
Толік | 2015-12-18
Дуже цікавий смак, буду робити ще.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору