Торт «П’яна вишня»

Торт «П’яна вишня».
Інгредієнти для тіста:
  • яйця - 9 шт.
  • цукор - 180 г
  • пшеничне борошно в.г. - 130 г
  • какао-порошок - 70 г
  • розпушувач для тіста - 1 / 2 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
  • вершкове масло - 300 г
  • згущене молоко - 350 г
  • вишня у власному соці (без кісточок) - 2,5 склянки
  • коньяк / ром / горілка - півсклянки (100 мл)
Інгредієнти для помадки:
  • цукор - 4 ст. л.
  • вода або молоко - 3 ст. л.
  • вершкове масло або маргарин - 50 г
  • какао-порошок - 2 ст. л.
Торт «П’яна вишня». Інгредієнти.

Приготування торта «П’яна вишня».

Соковитий, ароматний і красивий торт з приємним шоколадно-вишневим смаком і легким присмаком алкоголю. Зі всіх перепробуваних рецептів цей сподобався мені найбільше. Тому не зволікаю, а одразу ділюся рецептом з вами :) Торт я випікала у формі діаметром 25 см.

Заливаємо вишню коньяком.
За добу до приготування торта вишню (без соку) залити коньяком, накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі. Якщо використовується свіжа вишня, до неї слід додати ще 2 ст. л. цукру.
Форма.
Готуємо бісквіт. Спершу слід змастити форму олією і присипати її борошном, а також увімкнути духовку на 180°С, нехай нагрівається.
Борошно з какао і розпушувачем.
Борошно, какао і розпушувач (разом) просіяти в миску, перемішати.
Жовтки з цукром.
Акуратно відділити білки від жовтків у дві окремі великі миски. Білки поки що помістити в холодильник. До жовтків додати половину цукру (90 г) і…
Збиті жовтки.
…збити міксером в пишну світлу масу.
Збиті білки.
Тепер білки збити міксером в піну. Щоб білки добре збились, вони мають бути холодними, а миска і насадки для міксера – чистими і сухими. Також до білків можна додати дрібку солі.
Білки збиті з цукром.
До збитих в піну білків додати решту цукру (90 г) і збити міксером до стійких піків.
Додаємо частину збитих білків до збитих жовтків.
До жовтків додати 1 / 4 збитих білків і акуратно перемішати ложкою до однорідної маси.
Додаємо збиті жовтки до збитих білків.
Тепер жовтки в такому вигляді додати до білків і ретельно та акуратно перемішати рухами знизу доверху.
Додаємо какао до перемішаних білків з жовтками.
Потім в миску додати борошно з какао та розпушувачем, і так само, підбираючи масу знизу доверху, перемішати.
Тісто у формі.
Готове тісто вилити у форму, розрівняти і помістити у заздалегідь розігріту до 180°С духовку. Випікати приблизно 45 хв. Готовність тіста перевірити дерев’яною паличкою. Спечений бісквіт ще на деякий час (5 - 10 хв.) залишити у вимкненій духовці, щоб через різкий перепад температури він не осів. Потім корж вийняти з форми і перекласти його на решітку, перевернувши верхом донизу, щоб отримати більш рівну поверхню. Корж накрити рушничком і залишити на 4-5 год. або наніч.
Просякаємо корж коньяком.
Після цього довгим гострим ножем зрізати верхню частину бісквіта, товщиною 1-1,5 см. З нижньої частини бісквіта вищипати м’якуш, залишивши знизу і по боках теж по 1-1,5 см.
З вишень, що настоювались в коньяку, злити всю рідину і нею просочити верхню та нижню частини коржа.
Збите вершкове масло із згущеним молоком.
Готуємо начинку. Розм’якле вершкове масло збити міксером до пишності. Потім частинами додати згущене молоко, кожен раз ретельно збиваючи міксером. Тепер, на даному етапі, можна вчинити двома способами. До крему додати вишні і мякуш бісквіта, яку слід добре подрібнити в комбайні чи перетерти руками. Все перемішати і крем готовий.
Перетираємо бісквітні крихти з  вишнями.
Або зробити трошки по – іншому, щоб начинка була щільнішої консистенції, а смак торта більш насичений. В макітру викласти м’якуш бісквіта (1-2 жмені відкласти для декору) та 1 / 3 вишень і перетерти макогоном.
Додаємо збите зі згущеним молоком масло.
Туди ж додати крем, знову перетерти.
Додаємо решту вишень.
Додати решту вишень і перемішати ложкою. начинка готова.
Наповнюємо корж кремом.
Начинку викласти у корж і розрівняти.
Накриваємо торт.
Зверху накрити «бісквітною кришкою» і помістити в холодильник.
Готуємо помадку.
Готуємо помадку. У невеликій каструлі розтопити масло, додати воду, цукор, какао-порошок, перемішати і варити на малому вогні до загустіння.
Змащуємо торт помадкою.
Торт полити помадкою.
Торт «П’яна вишня» готовий.
Боки торта присипати бісквітними крихтами і помістити в холодильник мінімум на 4 год. Потім торт прикрасити збитими вершками та вишнями, як на фото, і подавати до столу. Торт «П’яна вишня» готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 24871
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-03-11

Коментарі до цього рецепта (25):Леся | 2016-03-15
Дуже апетитно, я так не вмію.
Люба | 2016-03-15
Лесю, а Ви спробуйте приготувати, – все не так складно, як здається :)
Вероніка | 2016-03-30
Я перепробувала дуже багато рецептів... і жоден з них мені не вдавався!!! Ваш рецепт торта просто чудовий!!! Торт вийшов надзвичайно смачний!!! Дуже Дякую Вам!!!!
Люба | 2016-03-30
Вероніко, на здоровя’ячко! Дуже рада, що торт Вам так посмакував :)
Ліля | 2016-03-31
Обожнюю цей торт! Але боялася сама робити, бо ще жодного разу не вдавався мені бісквіт. Ризикнула ще раз, і все добре! Щиро вдячна!
Люба | 2016-03-31
Прошу :) і радію з того, що рецепт став Вам у пригоді :)))
Люда | 2016-04-14
А який діаметр бляшки?
Люба | 2016-04-15
Торт я випікала у формі діаметром 25 см. В передмові написано :)
Олена | 2016-04-22
А згущене молоко має бути варене чи рідке?
Люба | 2016-04-22
Олено, згущене молоко має бути рідке, неварене.
Інна | 2016-05-31
Тортик вийшов дуже смачний якщо можете викладіть ще рецептики тортиків.
Люба | 2016-06-01
Беру до уваги Ваше прохання :)
Marina | 2016-10-01
Pekla dlja v.i.p hostiv, smahnishoi she ne smakyvalu! djakyiy.
Люба | 2016-10-02
Завжди приємно читати такі відкуки, дякую!
Наталка | 2016-12-23
І знову фурор! Торт вийшов просто бомбезний ! Гості в шоці, а я ну дуже задоволена. Дякую, Любо, за прості і смачнющі рецепти!
Люба | 2016-12-23
І я дуже задоволена з того, що торт так сподобався вашим гостям :)
Віра | 2016-12-29
Я просто в шоці цей торт обєдєніє..дякую)))
Люба | 2016-12-30
Прошу :)
Василина | 2017-01-10
Тортик справді дуже смачненький. Але чомусь зверху підріс, як гриб. Підкажіть, що зробила я не так. Дякую.
Люба | 2017-01-11
Василино, можливо, Ви дали забагато розпушувача, якщо після виймання з духовки бісквіт не осів. Для того, аби зменшити випуклість, спечений корж слід викласти на решітку догори дном, як це вказано в рецепті.
Лілія | 2017-01-15
Торт вдався за першим разом! Дякую за класний рецепт!
Люба | 2017-01-16
Прошу :)
Настя | 2017-01-31
Торт просто неймовірний! Всім дуже сподобався.
Іра | 2017-02-08
А розпушувача півложки чи 1 ложку, бо я щось не можу зрозуміти )
Люба | 2017-02-08
Іра, я давала пів чайної ложки розпушувача.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору