Класичний кіш лорен

Класичний кіш лорен.
Інгредієнти для тіста:
  • пшеничне борошно в/г - 250 г
  • масло вершкове - 150 г
  • сіль - 1 / 2 ч. л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • вода - 3-4 ст. л.
Інгредієнти для начинки:
  • копчена грудинка або бекон - 200 г
  • курячі яйця - 3 шт.
  • вершки (21%) - 300 мл
  • напівтвердий сир (у мене Голандський)-150 г
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • мускатний горіх - дрібка
Класичний кіш лорен. Інгредієнти.

Приготування. Кіш лорен.

Кіш лорен – французький відкритий пиріг, що складається з рубленого чи пісочного тіста і простої начинки, до складу якої входять бекон, яйця та вершки. Зверху кіш ще часто посипають тертим сиром. Я теж так зробила, хоча, на скільки мені відомо, класична версія пирога цього не передбачає. Традиційно кіш лорен подають до столу гарячим або теплим, але в холодному вигляді він теж дуже гарно смакує :)
Цей пиріг я випікала у формі діаметром 24 см.

Борошно, вершкове масло.
Готуємо тісто. У миску просіяти борошно, додати сіль, цукор і порізане кубиками вершкове масло, перетерти руками до крихти.
Додаємо воду.
Додати кілька ложок холодної води…
Тісто.
… і замісити м’яке, ніжне тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на 30 хв.
Розкачане тісто на деко.
На присипаній борошном стільниці розкачати тісто товщиною 4-5 мм, помістити його у форму для випікання і сформувати бортики висотою 4,5-5 см. Тісто наколоти виделкою.
Нагадаю, що кіш я випікала у формі діаметром 24 см.
Викладаємо горох на тісто, застелене папером для випічки.
Тісто застелити папером для випічки і всередину форми всипати рис, квасолю чи горох. Це робиться для того, щоб під час випікання тісто не здувалося, а бортики не опускались. Форму помістити у розігріту до 180 °С духовку на 10 хв. Потім форму з тістом вийняти з духовки, забрати папір з горохом і помістити в духовку ще на 10 хв.
Нарізаний соломкою шпондер.
Готуємо начинку. Бекон чи копчену грудинку порізати смужками.
Шпондер смажиться.
Викласти на розігріту суху сковорідку і смажити на середньому вогні приблизно 5 хв.
Натертий сир.
Сир натерти на терці.
Збиваємо яйця.
Яйця збити вінчиком до однорідного стану.
Додаємо вершки до яєць і збиваємо.
Додати вершки, мускатних горіх, чорний мелений перець і сіль, перемішати. Солити слід обережно (приблизно 1 / 3 ч. л.), оскільки грудинка і сир, що підуть в начинку, вже є добре солені.
Викладаємо підсмажений бекон на тісто.
На дно спеченої основи для пирога викласти грудинку …
Заливаємо яєчною сумішшю.
… і акуратно залити яєчно-вершковою сумішшю.
Викладаємо сир.
Зверху рівномірно викласти половину натертого сиру.
Класичний кіш лорен готовий.
Кіш помістити до розігрітої до 180 °С духовки і випікати 25 хв. Потім на пиріг рівномірно викласти решту сиру і випікати ще приблизно 20 хв. За цей час начинка має загуснути і гарно підрум’янитись. Кіш вийняти з форми і через 15-20 хв. можна подавати до столу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 9939
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-11-19

Коментарі до цього рецепта (5):Олена | 2016-12-09
Нам було дуже смачно. Дякую!
Люба | 2016-12-10
На здоров’я :)
Катруся | 2017-02-03
Люблю рецепти, коли просто і смачно :)
Маруся | 2017-03-13
А цей горох після запікання в духовці потім можна буде використати для супу наприклад?
Люба | 2017-03-13
Так, можна.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору