Полунично-сметанкове желе

Полунично-сметанкове желе.
Для сметанкового прошарку:
  • сметана (у мене 20%) - 650 г
  • желатин - 1 ст. л.
  • молоко - 100 мл
  • цукор - 100 г
  • ванільний цукор - 1 ст. л.
Для полуничного прошарку:
  • цукор - 40 г
  • полуниця - 350 г
  • желатин - 1 ст. л.
  • кип’ячена вода - 100 мл
Полунично-сметанкове желе. Інгредієнти.

Приготування полунично-сметанкового желе.

Залитий желатин.
Желатин, який будемо використовувати для полуничного желе, залити холодною кип’яченою водою. Желатин для сметанкового желе – холодним молоком. Залишити на 15-20 хв., щоб желатин розбух.
Полуничне пюре.
Помиту і очищену від плодоніжок полуницю разом з цукром подрібнити блендером до пюреподібного стану.
Збита сметана.
Сметану з цукром та ванільним цукром ретельно збити міксером.
Додаємо желатин до полуниці.
Залитий водою желатин розігріти на водяній бані до повного розчинення грудочок і додати його до полуничного пюре. Все ретельно перемішати ложкою. За бажанням, 2-3 ст. л. полуничного желе відкласти для декору.
Додаємо желатин до сметани.
Желатин залитий молоком також розігріти на водяній бані до розчинення грудочок, додати до сметани і збити міксером. Сметанкове желе розділити на дві частини. До однієї частини, за бажанням, можна додати 3-4 ст. ложки полуничної суміші, щоб сметана набула блідо-рожевого кольору.
Полунично-сметанкове желе готове.
Потім у склянки чи інший десертний посуд почергово викласти желе. Спочатку розлити сметанкове блідо-рожеве желе і на 15 хв. помістити в морозильну камеру. Далі акуратно розлити полуничне желе і знову на 15 хв. помістити в морозильну камеру. Останнім шаром викласти сметанкове желе, що залишилось. Для прикраси можна використати тертий темний шоколад, порізану полуницю. Також зверху можна викласти трошки полуничного желе, що відклали для декору, і паличкою намалювати візерунки. Після цього десерт помістити в холодильник, через 1 год. можна подавати до столу. Полунично-сметанкове желе готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 5510
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2017-05-29

Коментарі до цього рецепта (4):Тетяна | 2017-06-22
Пані Любця, а ви не пробували часом інші ягоди? Як думаєте, якщо взяти малину?
Люба | 2017-06-23
Тетяно, я не пробувала робити цей десерт з іншими ягодами. Але впевнена, що з малиною чи чорницею також буде смачно :)
Уляна | 2017-08-08
Дуже смачно! Дякую за рецепт! Робила з полуницею, малиною і персиком.
Люба | 2017-08-09
На здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору