Суп-пюре з цибулі порей і картоплі

Суп-пюре з цибулі порей і картоплі.
Інгредієнти:
  • цибуля порей (стебла) - 2 шт. (500 г)
  • картопля - 500 г
  • вершкове масло - 30 г
  • оливкова олія - 1 ст. л.
  • часник - 3-4 зуб.
  • овочевий бульйон або вода - 1 л
  • вершки (15-20%) - 80 мл
  • лавровий лист - 1-2 шт.
  • сіль, чорний мелений перець (або суміш перців) - за смаком
Суп-пюре з цибулі порей і картоплі. Інгредієнти.

Приготування супу-пюре з цибулі порей і картоплі.

Такий суп-пюре дуже популярний у нас вдома, бо смачний, легкий в приготуванні і поживний. Зазвичай подаю суп зі свіжою подрібненою зеленню (петрушка, кріп, зелена цибуля) або часниковими крутонами. Також при подачі в тарілку можна покришити трохи козячого чи блакитного сиру, що надасть страві особливого пікантного смаку.
Дана кількість інгредієнтів розрахована на 4-5 порцій супу.

Нарізана цибуля порей.
Кожне стебло цибулі порей поздовжньо розрізати навпіл, добре помити під проточною водою і нарізати невеликими шматками.
Дрібно порізаний часник.
Почищені зубчики часнику подрібнити ножем.
Порізана на шматки картопля.
Картоплю помити, очистити від шкірки і порізати невеликими шматками.
Часник смажиться на вершковому маслі з оливковою олією.
У глибокій каструлі (в мене на 3 л) розтопити вершкове масло, додати оливкову олію (1 ст. л.), щоб масло не пригоріло. Туди ж викласти часник і, помішуючи, смажити 1 хв. на невеликому вогні.
Додаємо до часника цибулю порей.
Додати нарізану цибулю порей і, помішуючи, тушкувати на середньому вогні 7-8 хв., щоб цибуля пустила сік і зм’якла.
Додаємо картоплю.
Потім вміст каструлі залити гарячою водою або овочевим бульйоном. Слідом додати картоплю.
Додаємо сіль і лавровий лист.
Довести до кипіння, посолити, додати лавровий лист. Накрити кришкою і на невеликому вогні варити приблизно 20 хв. до готовності картоплі.
Додаємо вершки.
Лавровий лист вийняти!!! Блендером вміст каструлі подрібнити до однорідної маси. Додати вершки, перемішати, при потребі досолити. Суп довести до кипіння і відставити з вогню.
Крем-суп з цибулі порей і картоплі готовий.
Вже в тарілках суп трошки полити оливковою олією, поперчити і посипати подрібненою зеленню. Суп-пюре з цибулі порей і картоплі готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 1070
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2018-01-26

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

Російська Українська
^ Нагору