Гуакамоле

Гуакамоле.
Інгредієнти:
  • авокадо стигле - 2 шт.
  • помідор стиглий - 1 шт.
  • сік невеликого лайма
  • цибуля шалот (у мене ріпчаста) - 25 г
  • зелень петрушки чи кінзи - кілька гілочок
  • перець чілі (невеликий) - 1 шт.
  • сіль, чорний мелений перець - за смаком
Гуакамоле. Інгредієнти.

Приготування закуски Гуакамоле.

Мексиканський соус або закуска, основу якої складають авокадо, сік лайма і сіль. Дуже важливо, щоб авокадо було стиглим, м’яким. Тільки в такому випадку страва буде смачною і «правильної» консистенції. Якщо все ж таки придбали авокадо нестигле, то загорніть його в папір і залишіть на кілька днів при кімнатній температурі, щоб воно дозріло. За бажанням, смак гуакамоле можна урізноманітнити додатковими інгредієнтами. Це можуть бути помідори, гострий і/чи солодкий перець, цибуля, зелень і інше. Подають гуакамоле, зазвичай, з кукурудзяними чіпсами, соленими крекерами, грінками, чи використовують у приготуванні інших страв.

Дрібно порізані зелень петрушки, цибуля та червоний пекучий перець.
Перець чілі очистити від насіння і дрібно посікти ножем. Цибулю почистити і порізати маленькими кубиками. Зелень петрушки посікти ножем.
Нарізаний малим кубиком помідор.
Помідор опустити на кілька секунд в киплячу воду, облити холодною водою, зняти шкірку, очистити від насіневої камери і нарізати маленькими кубиками.
Пюре авокадо.
Авокадо поздовжньо розрізати навпіл, вийняти кісточку, очистити від шкірки, нарізати шматками. Трохи полити соком лайма, щоб мякоть авокадо не потемніла, і розім’яти виделкою або подрібнити в блендері.
Пюре авокадо, зелень петрушки, цибуля, помідор та червоний гострий перець в мисці.
До авокадо додати підготовлені інгредієнти: помідор, перець чілі, петрушку, цибулю, все перемішати. Посолити, поперчити, додати сік лайма за смаком.
Гуакамоле готове.
Закуска Гуакамоле готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 8420
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2019-05-09
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (0):
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору